Ηλεία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

lhsteia_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών και επαγγελματιών, έγινε μέρα μεσημέρι, η ένοπλη ληστεία, σε βάρος κοσμηματοπωλείου στην Αρχαία Ολυμπία, προχθές. Μία ημέρα μετά, πολίτες και επαγγελματίες, παραμένουν ανάστατοι, καθώς, όπως ανέφεραν, περίμεναν κάποια στιγμή να «επαναληφθεί» το κακό, με αφορμή και την έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής.

Άμεσως μετά τη ληστεία, με τους ένοπλους δράστες, να καίνε το αυτοκίνητο στη Φολόη και να εξαφανίζονται σαν κύριοι με ένα δεύτερο αυτοκίνητο ακολουθώντας την Εθνική Οδό 111, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσει τους τέσσερις δράστες.

Και χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, οι έρευνες συνεχίσθηκαν ενώ οι αστυνομικοί, συγκεντρώνουν στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των αδίστακτων ληστών.

Υπενθυμίζεται, πως η οικογένεια του Χρήστου Βασιλάρα, έχει πέσει κι άλλη φορά θύμα ληστείας, τότε, στο κατάστημα που διατηρεί στο Κατάκολο, από το οποίο οι δράστες είχαν φύγει χωρίς να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την «αποστολή» τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδέχεται, οι δράστες της προχθεσινής ληστείας, να είναι οι ίδιοι, που ένα χρόνο περίπου πριν επιχείρησαν να ληστέψουν και πάλι το κοσμηματοπωλείο του κ. Βασιλάρα, στο Κατάκολο, καθώς φαίνεται να είχαν προετοιμασθεί κατάλληλα για το «χτύπημά» τους στην Αρχαία Ολυμπία, αφού δεν τους εμπόδισε – αυτή τη φορά – το σύστημα καπνού που διαθέτει το κοσμηματοπωλείο.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν κινητοποιηθεί και αστυνομικές δυνάμεις της Αχαΐας και Μεσσηνίας, καθώς οι δράστες φαίνεται να «πέρασαν» μέσω της Ε.Ο. 111, σε έναν από τους δύο Νομούς. Παράλληλα, αναζητήσεις γίνονται και στα όρια της Ηλείας, όπου οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε περιοχή.


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα