Αγροτικά

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Ηλείας – Συμβολικός αποκλεισμός και χθες(VIDEO)

mploka_agrotes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέο συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποίησαν χθες το βράδυ, από τις 6:30 έως τις 7:30 στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως, οι αγρότες του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής που συντάσσονται με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια νόμου που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την αγροτική φορολογία και το ασφαλιστικό.


Με βασικό σύνθημα «Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς» οι αγρότες εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους στα κυβερνητικά μέτρα και επισήμαναν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθούν τα δύο σχέδια νόμου.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και κάθε μέρα θα κλείνουμε όλο και περισσότερο, για να εντείνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το αγροτικό. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε και τα προηγούμενα αιτήματα που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια που παλεύαμε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αγρότη, για να ανταμειφθεί ο καθημερινός μόχθος. Ζητάμε τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου, τα όρια ηλικίας για σύνταξη να είναι 60 για τον αγρότη και 55 για την αγρότισα, να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας ώστε να μην είναι κανένας ανασφάλιστος. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Παραμένουμε συντονισμένοι με τα μπλόκα της Νίκαιας και του Προμαχώνα», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο Θανάσης Βομπίρης, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ.

Μετά τη λήξη του αποκλεισμού της Εθνικής Οδού, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κιόσκι που έχουν στήσει στον κόμβο και αποφάσισαν ότι και σήμερα θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του δρόμου την ίδια ώρα, κλιμακώνοντας τη δράση τους με στόχο τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.

Σκέψεις για μαζικό κάλεσμα στο μπλόκο της Μαραθιάς

Παράλληλα, χθες το πρωί οι αγρότες στο μπλόκο της Μαραθιάς συνέχισαν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών για περίπου μία ώρα, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 13:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», εξετάζεται πολύ σοβαρά από το συντονιστικό του μπλόκου να κληθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Μαραθιά όλοι οι φορείς της Ηλείας (δήμαρχοι, εμπορικοί σύλλογοι, εργατικά κέντρα, κ.ά.), προκειμένου να αποφασιστούν κοινές δράσεις ενόψει της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου.
 
 

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα