Ηλεία

Συνελήφθησαν δυο διακινητές ναρκωτικών στο Ρουπάκι – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 γραμμ. κάνναβης

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, αργά το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Αμαλιάδας – Ανδραβίδας, στο Ρουπάκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο άνδρες, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 33 ετών και ένας 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι για ναρκωτικά. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών, της διάπραξης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνά τους, εντόπισαν τους δυο διακινητές να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Εκείνη την στιγμή οι δράστες επιχειρώντας να διαφύγουν, ενήργησαν οπισθοπορεία, αναπτύσσοντας ταχύτητα και προσέκρουσαν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια ο 33χρονος εξήλθε από το όχημα, απορρίπτοντας στο έδαφος δυο συσκευασίες κάνναβης και προσπαθώντας να διαφύγει πεζός.

Από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου των δραστών στο υπηρεσιακό όχημα προκλήθηκαν φθορές στα δυο οχήματα ενώ τραυματίστηκε και ο αστυνομικός συνοδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνέλαβαν τους δράστες, ενώ περισυνέλλεξαν τις δυο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 113 γραμμαρίων τις οποίες είχε πετάξει ο 33χρονος διακινητής. Στη κατοχή των δυο διακινητών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο τους ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου αλλοδαπού, στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα τέσσερα φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,2 γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα