Συνελήφθησαν οι «επετειακοί» ληστές της Πάτρας

Συνελήφθησαν προχθές το πρωί, στην Πάτρα και στο Αιγάλεω ένας 25ζχρονος Αλβανός και ένας 38χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι δύο δράστες είχαν το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου είχαν εισβάλει σε παντοπωλείο, όπου και αφαίρεσαν 4.800 ευρώ από υπαλλήλους με την απειλή όπλου και φορώντας κράνη, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήσαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, τους οποίους συνέλαβαν στην Πάτρα και στο Αιγάλεω ,με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω Αττικής.

Σε σωματικές έρευνες που έγιναν στους δράστες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και το χρηματικό ποσό των ογδόντα ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου.

Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού, 107 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ένα μονόκαννο μακρύκαννο όπλο και έναν ανιχνευτή μετάλλων. Επίσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης της ληστείας, η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχαν διαφύγει οι δράστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.