Καταναλωτές

Συνεργασία Cyta-Vodafone στην κινητή τηλεφωνία

cmvf-logo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην κινητή τηλεφωνία της Ελλάδας μπαίνει η Cyta σε συνεργασία με τη Vodafone. Την ανακοίνωση των προθέσεων της κυπριακής εταιρείας έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Παρτσαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε φυσιολογική εξέλιξη και πρόκληση ανάπτυξης την επέκταση στην ελληνική αγορά.

«Ο καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει καινοτόμες υπηρεσίες σύγκλισης και όπου και να βρίσκεται διαθέτει πρόσβαση στο σταθερό του τηλέφωνο. Προσφέρουμε υπηρεσίες σύγκλισης με χαμηλό κόστος», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Λιγνατίδης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cyta Ελλάδας, Γιώργο Κουφάρη, η είσοδος στην κινητή τηλεφωνία αποτελεί κορυφαία στρατηγική επιδίωξη για την εταιρεία. Ο κ. Κουφάρης τόνισε ότι για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν βασικής σημασίας η στήριξη από την μητρική εταιρεία.

Ο στόχος, σημείωσε, είναι ποιότητα σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ τόνισε ότι οι ενοποιημένες υπηρεσίες και αξιοποίηση του δικτύου νέας γενιάς δίνουν στη Cyta τη δυνατότητα να τον υλοποιήσει. Για την υλοποίηση του σχεδίου, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι δεν θα απαιτηθούν ιδιαίτερες επενδύσεις, αφού κατά κύριο λόγο αυτές έχουν γίνει κατά την προηγούμενη 6ετία, οπότε η εταιρεία επένδυσε περίπου 200 εκατομμύρια αγορά στην ελληνική αγορά.

Για την τρέχουσα χρονιά η εταιρεία παρουσιάζει θετικό EBITDA, αλλά συνεχίζει να καταγράφει αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο για την επόμενη χρονιά αναμένεται ότι η εταιρεία θα περάσει σε θετικό έδαφος.

Το βασικό πάγιο που προσφέρει η Cyta κυμαίνεται από 9 έως 13 ευρώ και περιλαμβάνει 100 λεπτά προς όλους και 100 λεπτά από συνδρομητές Cyta προς συνδρομητές Cyta. Επίσης, ο συνδρομητής μπορεί να προσθέσει προγράμματα επιπρόσθετου χρόνου ομιλίας, δεδομένων ή μηνυμάτων προς 5 ευρώ. Το βήμα χρέωσης των υπηρεσιών είναι ανά λεπτό.

Η εταιρεία έχει επενδύσει, έως σήμερα σε υποδομές στην Ελλάδα 200 εκατ. ευρώ και διαθέτει 315.000 συνδρομητές.

Η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι ο κύκλος εργασιών κινείται σταθεροποιητικά και προέβλεψε ότι τα έσοδα, λόγω της κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθούν, με το EBITDA να είναι θετικό, ενώ για το 2015 εκτιμά ότι θα καταγραφεί οριακό θετικό αποτέλεσμα και αυξημένα EBITDA.

Πηγή: imerisia.gr

Όλη η επικαιρότητα