Ηλεία

Συνεργασία ΕΠΑΛ Λεχαινών με Γερμανικό Σχολείο

Ακούστε το άρθρο

Γερμανοί μαθητές σε Αρχαία Ολυμπία, Ζάκυνθο και Καλάβρυτα

Η εκπαιδευτική πρόταση με θέμα “Misfits: Diversity uncovered” του Επαγγελματικού Λυκείου Λεχαινών σε συνεργασία με το επαγγελματικό σχολείο BBS 1 της πόλης Kaiserslautern επιλέχθηκε φέτος μαζί με άλλες 20 εγκεκριμένες διεθνείς προτάσεις (σε σύνολο 120 υποβληθέντων) από το ίδρυμα EVZ Foundation του τομέα Europeans For Peace και με κεντρικό άξονα την “Ιστορική Μνήμη”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κριτική αντιμετώπιση του παρελθόντος καλλιεργώντας παράλληλα μία πιο υπεύθυνη στάση για το μέλλον.

Δεκαέξι (16) μαθητές, οκτώ από κάθε χώρα, θα συμμετάσχουν για 1 εβδομάδα σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, θα μελετήσουν βιογραφίες θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα λάβουν μέρος στον ετήσιο εορτασμό από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων (13 Δεκεμβρίου), που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια, θα επισκεφτούν τη Ζάκυνθο – το νησί των Δικαίων – που με τη θαρραλέα πράξη των πολιτών σώθηκαν οι 275 Εβραίοι συμπολίτες τους, θα επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία για την ανάδειξη των θεμελιωδών αξιών που απορρέουν από το ολυμπιακό ιδεώδες.

Στη Γερμανία, επιπλέον, θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) στην πόλη Kaiserslautern, θα επισκεφτούν μνημεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιείται ήδη στην Ελλάδα από 8 έως 15 Δεκεμβρίου 2018 και η δεύτερη στη Γερμανία από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2019.

Υπεύθυνοι προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Δελημπέης Γιώργος (Ελλάδα), Dorix Lax (Γερμανία)

Όλη η επικαιρότητα