Ηλεία

Συνεργασία Π.Ε Ηλείας με Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ΚΤΕΛ Ηλείας για την μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά χωρίς προβλήματα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, με αντικείμενο την κατά το δυνατόν ομαλόρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, με την αρμόδια Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και την προσωρινή λύση μεταστέγασης ορισμένων αιθουσών στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρωινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου που αντιμετωπίζει προβλήματα στατικής επάρκειας.  Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης των μαθητών του Σχολείου που θα στεγαστούν στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του Αντιπεριφερειάχη Π.Ε. Ηλείας με το προεδρείο του ΚΤΕΛ Ηλείας, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της μεταφοράς και συμφωνήθηκε να επιλυθεί με τη συμβολή του ΚΤΕΛ και από τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγιά του, με τη χρήση ειδικών μαθητικών δελτίων.

Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων τοπικών φορέων, εκτιμώ πως βρέθηκε η καλύτερη δυνατή λύση, δεδομένων των συνθηκών. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο των μαθητών και των γονέων τους ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε διαρκή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να έχουν όλα τα παιδιά μία καλή και απροβλημάτιστη σχολική χρονιά, αλλά και για να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει πλήρως, το συντομότερο δυνατό».

Όλη η επικαιρότητα