Αχαϊα Ηλεία

Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – 6ης ΥΠΕ

Ακούστε το άρθρο

Η βελτίωση των υποδομών του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, χρειάζεται αναβάθμιση των υποδομών του. Πρόκειται δε για ένα κτίριο που λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, με μεγάλες καταναλώσεις ενεργειακές. Ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των κτιρίων που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων για την επίτευξη των στόχων μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης. Η αναβάθμισή  του σε ένα ενεργειακό κτίριο θα συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τους συνοδούς.

Τα θέματα αυτά σε συνδυασμό με την προετοιμασία των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων συζητήθηκαν σήμερα, ώστε να υπάρξει σωστή και έγκαιρη προετοιμασία με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων , τον ερχόμενο μήνα στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Δυτ. Ελλάδας 2014-2020.

Βασικός στόχος, όπως τόνισε και ο Απόστολος Κατσιφάρας, είναι η έμπρακτη στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων με την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

«Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο έχει εγκριθεί από το 2014, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.  Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι κυρίως οι  μεγάλες καταναλώσεις. Το νοσοκομεία μας ανήκουν, πρωτίστως, στην κατηγορία αυτή. Εμείς, οφείλουμε να ενισχύσουμε την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων της περιοχής μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία είναι σημαντική για την δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων συμβάλλει στα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής διοικητής 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο διοικητής του ΠΓΝΠ Θεόδωρος Πισιμίσης, η Άλκηστις Σταθοπούλου προϊσταμένη υπηρεσίας ΕΥΔΕΠ Δυτ. Ελλάδας, ο Ευάγγελος Γεωργίου ΕΥΔ Δυτ. Ελλάδας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα