WEB tv Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος – Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Nεκροί θεωρούνται και οι 71 επιβαίνοντες του ρωσικού αεροσκάφους ΑΝ-148 των Saratov Airlines που συνετρίβη κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ, αμέσως μετά την απογείωσή του και έπεσε κοντά στη Μόσχα. Σωστικά συνεργεία εντόπισαν συντρίμμια.

Πηγή των σωστικών συνεργείων δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ: «Μας έχουν πει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους επιβαίνοντες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, προς το παρόν παραμένει ασαφής ο λόγος της συντριβής του αεροσκάφους. Το ρωσικό υπουργείο μεταφορών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ αυτών και το ανθρώπινο λάθος. Μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το ίδιο πρακτορείο πάντως, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή του έχανε ραγδαία ύψος και έπεφτε φλεγόμενο.

 

Οπως μεταδίδει το Sputnik πρόκειται για ένα An-148 στο οποίο επέβαιναν 71 άνθρωποι, 65 επιβάτες και το πλήρωμά του.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ντομοντέτοβο και είχε προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sputnik, ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. 

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια:

Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα