Lifestyle

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα

Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα που πέθανε την περασμένη Παρασκευή στα 74 του χρόνια, είπαν σήμερα φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα.

Ανάμεσά τους συντετριμμένη η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Τάνια Τρύπη και η κόρη τους Μαρίνα Μάρδα.

Η γνωστή ηθοποιός μαζί με την κόρη τους Μαρίνα Μάρδα και λίγους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν στο Κοιμητήριο Παπάγου για το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Ο Αλέξης Μάρδας είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο πλευρά της πιο διάσημης μπάντας στον κόσμο, τους Beatles, μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα όπου διατηρούσε έως πρότινος ένα από τα πιο ωραία σπίτια του νησιού.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε στην Αγγλία, όπου τo 1963 γνώρισε τον “εγκέφαλο τωn “Rolling Stones”. Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους.

Εγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της γκαλερί τέχνης Indica, και συγκατοίκησαν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Το 1966 θα έβλεπε τη ζωή του να αλλάζει… Τότε ήταν που γνώρισε τον John Lennon.

O Lennon του έβγαλε το παρατσούκλι “Magic Alex” λόγω των εντυπωσιακών γνώσεων που είχε στην τεχνολογία και την επιστήμη. Το πιο διάσημο σκαθάρι συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

Πηγή: thetoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα