Συγγνώμη για τον μισογύνη ευρωβουλευτή ζήτησε ο Ταγιάνι

«Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ αντίστοιχες συμπεριφορές» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για τις δηλώσεις του Πολωνού Ευρωβουλευτή, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε.

«Φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο» είχε δηλώσει πριν 11 ημέρες ο Μίκε προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων.

Αυτός είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

Στον ευρωβουλευτή απαγορεύεται η εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου για ένα έτος, χάνει την ημερήσια αποζημίωση για τριάντα ημέρες ενώ η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αναστέλλεται για δέκα ημέρες.

«Η σοβαρότητα της τιμωρίας είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα της παράβασης. Όλες οι γυναίκες προσεβλήθησαν με μια επίθεση στην ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της οποίας προέδρευε μια γυναίκα σε ένα θέμα που σχετιζόταν με τις γυναίκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγιάνι.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά, ιδίως όταν προέρχεται από κάποιον που αναμένεται να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου των λαών της Ευρώπης», κατέληξε.

 

 

Πηγή: protothema.gr