Ηλεία

Συνταξιούχοι Πύργου: Δυναμικά στην Απεργία

Ακούστε το άρθρο

Τη δυναμική παρουσία του κόσμου στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10π.μ. στην πλατεία του ΟΤΕ, ζήτησαν χθες μέσω συνέντευξης τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων και του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος, ο οποίος εστίασε στα μέτρα προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρούνται μέχρι τώρα και «αφανίζουν» καθημερινά τα μικρότερα στρώματα. Υποστήριξε επιπλέον πως είναι αναγκαίος ο συλλογικός αγώνας προκειμένου να διεκδικηθούν όσα τους έχουν στερηθεί χρόνια τώρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μονάχα μια αλλαγή ανάμεσα στα δυο κόμματα, με την παρούσα κυβέρνηση να έχει δώσει ήδη το στίγμα της και να προχωρά τα σχέδιά της που στόχο έχουν να μη βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Νόμος Κατρούγκαλου, αντιασφαλιστική νομοθεσία, κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα μέτρα που θα πάρουν όσα έχουν απομείνει.

Ωστόσο, ο κ. Γιάνναρος αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις τους που δεν είναι άλλες από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, όσα έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και γενικότερα τα δικαιώματά τους, καλώντας ταυτόχρονα κάθε συνταξιούχο στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης προκειμένου να αποδείξουν την αντίθεσή τους για τα νέα βάρβαρα μέτρα και το νομοσχέδιο σκούπα που θα σαρώσει τα πάντα.

«Σε διάταξη μάχης»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων Πέτρος Καπαρέλης έδωσε το δικό του μήνυμα για τη συνέχιση των συλλογικών αγώνων που έχουν στόχο να τους επιστρέψουν όλα όσα παράνομα τους έχουν παρακρατηθεί. «Συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων. Η επιτυχία της απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των συνταξιούχων, αφού σε αντίθετη περίπτωση τα σχέδια της κυβέρνησης για ενεργοποίηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων θα προχωρήσουν χωρίς αντίσταση. «Είναι κλεμμένα χρήματα των συνταξιούχων από τις παρακρατήσεις τους», τόνισε ο κ. Καπαρέλης για τις συντάξεις που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα στις 2 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των σωματείων της Πελοποννήσου με στόχο την ηχηρή απάντηση σε όσους δείχνουν ασέβεια στο λαό.

Ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων Κώστας Κοκκινάκης, που θεωρεί απαραίτητη τη δυναμική παρουσία του κόσμου στην απεργία της Τρίτης. Ζητούμενο όπως δήλωσε και ο ίδιος είναι η διεκδίκηση όσων τους έχουν αφαιρεθεί.

Όλη η επικαιρότητα