Ηλεία

Συνταξιούχοι : «Να αγωνιστούμε για τις συντάξεις μας…»

011.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες στον Πύργο η συγκέντρωση των συνταξιούχων

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μόνο ο δρόμος του αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων, Παναγιώτης Γιάνναρος, καλώντας όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας, να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοέμβρη, στην Αθήνα. Για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων, θα ξεκινήσει λεωφορείο, το πρωί της ίδιας ημέρας, από τον Πύργο.

   Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των συνταξιουχικών σωματείων της Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι Αχαϊκών Σωματείων αλλά και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών τους, έγινε ενημέρωση των συνταξιούχων για τα νέα μέτρα που έρχονται να «πετσοκόψουν» ακόμα περισσότερα τις συντάξεις και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συνταξιούχων, και όχι μόνο, στην υγεία και ειδικότερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Όλοι μαζί, μπορούμε να παλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτά τα μέτρα, αλλά και τη βάρβαρη και αντιλαϊκή εξουσία που μας εξοντώνει και μας ρίχνει στον Καιάδα», σημείωσε ο κ.Γιάνναρος. Μάλιστα, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, εξήγησε ότι σχεδιάζεται νέα περικοπή στις συντάξεις, αφού από 1η Ιανουαρίου 2015 κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει 360 ευρώ, ένα ποσό αναλογικά με τα χρόνια εργασίας και τις καταβληθείσες εισφορές, ενώ θα καταργηθεί η επικουρική σύνταξη. «Έρχονται και νέα μέτρα στον χώρο της υγείας, αφού καταργούν φάρμακα, περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις συνταγογραφήσεις και καταργούν και τις συντάξεις για τις βαριές ασθένειες», σημείωσε ο κ.Γιάνναρος.

   Κατά τη διάρκεια της Γεν. Συνέλευσης, τοποθετήθηκαν επίσης ο Γ.Γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορώνος και ο πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας Βασίλης Πεσματζόγλου και ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Σοφός που δήλωσε πως, έχει φτάσει η ώρα, οι συνταξιούχοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, γιατί, όπως όλα δείχνουν – σημείωσε κατά την τοποθέτησή του – κάθε φορά το μαχαίρι μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο κόκκαλο. «Στέλνουμε μήνυμα, κάλεσμα, να ξεσηκωθούν και να βγουν στο δρόμο να υπερασπίζουμε τη ζωή, τα παιδιά, το μέλλον μας», κατέληξε ο κ.Σοφός.

Από τον Πύργο στην Αθήνα

   Για την μετακίνηση των συνταξιούχων – και όχι μόνο – θα ξεκινήσει λεωφορείο από τον Πύργο (στις 6:00 το πρωί από την Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ)), προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)


Όλη η επικαιρότητα