Ελλάδα

Συντριβή ταχύπλοου στα Σφακιά: Το μπάτσελορ που εξελίχθηκε σε τραγωδία

Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία των Χανίων μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στα Σφακιά, όταν ένα ταχύπλοο προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε βράχια στην τριγύρω θαλάσσια περιοχή.

Ο λόγος της μοιραίας συνάθροισης, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ήταν το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους που παντρεύεται, με αποτέλεσμα η παρέα Χανιωτών να συναντηθεί στα νότια παράλια του νομού και να γιορτάσει τις τελευταίες στιγμές της εργένικης ζωής του γαμπρού.

Στον γυρισμό τους από την Αγιά Ρούμελη και με κατεύθυνση προς το Λουτρό όπου και θα διανυκτέρευαν, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα έπεσε στα βράχια, στην περιοχή του Φοίνικα.

Οι τρεις Χανιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, με ένα τέταρτο άτομο να φέρει σοβαρά τραύματα. Φαίνεται μάλιστα πως ο ένας και μοναδικός επιζήσας του μοιραίου ταχύπλοου, είναι και ο κουμπάρος που θα παντρέψει το ζευγάρι για το οποίο έγινε το πάρτι.

Τα τελευταία νέα για την υγεία του 30χρονου τραυματία είναι ενθαρρυντικά καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν του έχει αναφερθεί τίποτα για την μοιραία εξέλιξη της επιστροφής.

Τα θύματα της τραγωδίας

Τρεις ιδιαιτέρως αγαπητούς ανθρώπους θρηνεί η κοινωνία των Χανίων, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια οδοντιάτρους ηλικίας 32 και 34 ετών.

Ο νεότερος από τους δύο, αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice της Σλοβακίας το 2010. Στη συνέχεια, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος, ενώ το 2012 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην εμφυτευματολογία στο UCLA του Λος Άντζελες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της ITI (International Team for Implantology) και gIDE (global institute for dental education).

Ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν γενικός οδοντίατρος με εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice και αποφοίτησε το 2010. Έπειτα συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τορίνο (Università degli Studi di Torino) και εξειδικεύτηκε στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Ήταν μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων (Ο.Σ.Χ.), μέλος του Ενδοδοντικού συλλόγου Ιταλίας (SIE – Società Italiana di Endodonzia).

Το τρίτο θύμα του θαλάσσιου δυστυχήματος, ο 35χρονος, ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στα Χανιά και συνιδιοκτήτης νυχτερινού μπαρ στην πόλη.

Όλη η επικαιρότητα