«Συνυπεύθυνη η περιφέρεια για το Πάτρα-Πύργος» – Κριτική Σπηλιόπουλου σε Κατσιφάρα από τον Πύργο

Σφοδρή κριτική προς τον Απ. Κατσιφάρα άσκησε χθες το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο Πύργου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Kώστας Σπηλιόπουλος, καταλογίζοντάς του αναποτελεσματικότητα και μετατροπή της περιφέρειας σε «μακρύ χέρι της κυβέρνησης» για να εξασφαλίσει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφ. «Πατρίς», ο κ. Σπηλιόπουλος επέρριψε ευθύνες και στην περιφέρεια για το Πάτρα-Πύργος, επιτιθέμενος ταυτόχρονα στον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη.

«Η Περιφέρεια δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο δρόμος. Όλοι γνωρίζουμε ότι είχε γίνει η προκήρυξη και ο διαγωνισμός το 2014, με εξασφαλισμένους πόρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αν δεν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν στο υπουργείο ο Σπίρτζης, που για άλλους λόγους και σκοπούς σταμάτησε τη διαδικασία, το έργο θα είχε ολοκληρωθεί. Σήμερα έχουμε έργο τεμαχισμένο στα οκτώ λόγω Καλογρίτσα, που εξυπηρετούσε άλλους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, και το έργο ακόμα δεν έχει συμβάσεις και κανένας δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει και φυσικά πότε θα τελειώσει», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλο προσθέτοντας ότι το Πάτρα-Πύργος είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς της περιφερειακής αρχής.

«Είναι εξίσου μεγάλες ευθύνες της περιφέρειας, η οποία συναίνεσε στον αναποτελεσματικό και επικίνδυνο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ακόμα θύματα που ενδεχομένως θα είχαμε αποφύγει αν είχε ξεκινήσει εγκαίρως το έργο. Είναι τρανταχτό παράδειγμα της συμπεριφοράς της περιφέρειας. Δεν μπορεί να συμφωνεί σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά να είναι διεκδικητική, να έχει δικούς της στόχους και να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της περιφέρειας και των πολιτών», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Κριτική στην οκταετία

Ο κ. Σπηλιόπουλος στηλίτευσε τα πεπραγμένα της οκταετίας Κατσιφάρα, λέγοντας ότι είχε όλα τα εφόδια για πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά δεν τα αξιοποίησε επαρκώς.

«Είμαστε στις τελευταίες θέσεις στην ανάπτυξη, στο κατά κεφαλήν εισόδημα και τις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία. Δεν είμαστε μια αδιάφορη περιφέρεια, αλλά μια περιοχή με εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, με πρωτογενή τομέα, καταπλητικές παραλίες και την Ολυμπία με τη βαριά κληρονομιά της. Έχουμε τα εφόδια να κάνουμε το μεγάλο βήμα να φύγουμε από τη στέρηση και την υπανάπτυξη. Οι πολίτες έχουν βάλει αρνητικό πρόσημο στην οκταετία της περιφερειακής αρχής. Δεν ακούς καλή κουβέντα και κανένας δεν ξέρει το στίγμα, γιατί δεν υπήρχε σχέδιο και προοπτική», δήλωσε ο  κ. Σπηλόπουλος τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και μακριά από κομματικούς σχεδιασμούς που περιμένουν το βράδυ των εκλογών για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα το βράδυ των εκλογών.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας καυτηρίαζε την κυβερνητική πρακτική όσον αφορά την αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εργαλειοποιήσει την αυτοδιοίκηση και να πετύχει μέσω αυτής ό,τι δεν καταφέρνει σε κεντρικό επίπεδο. Επ’ αυτού ξιφούλκησε εναντίον του κ.Κατσιφάρα  για την επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακό επίπεδο.

«Υπάρχει αγανάκτηση στον δημοκρατικό χώρο από τη συμμαχία που έχει ανακοινωθεί και προωθείται, του ΣΥΡΙΖΑ με τον περιφερειάρχη. Έχει κάνει τους ανθρώπους να αγανακτούν, να θυμώνουν και να επιζητούν μια διέξοδο. Προσωπικά δεν είμαι ούτε αντάρτης ούτε απολίτικος. Ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος, με στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους, που όμως μας συνδέει κοινή φιλοσοφία: Είμαστε ενάντια στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, πιστεύουμε στην προοδευτική πολιτική που μειώνει την ανεργία και πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και στην πρόοδο, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πίστη στις δημοκρατικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Σπηλιόπουλος.