ΣΥΡΙΖΑ: Μπελαβίλας στον Πειραιά, Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη

Το κλίμα της συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη υιοθέτησε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα στην Κουμουνδούρου για περίπου 4 ώρες.

Η “Ανοιχτή Πόλη” στη συμπρωτεύουσα συγκλήθηκε χθες βράδυ και τα μέλη της συμφώνησαν ότι στο πρόσωπο της Κατερίνας Νοτοπούλου θα μπορούσαν να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προδευτικών δυνάμεων της πόλης.

Στην Πολιτική Γραμματεία θεωρούν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, πως είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο που συνιστά υποψηφιότητα νίκης. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν όμως πως θα συνεχιστούν οι διεργασίες για να δημιουργηθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών στελεχών και της παράταξης των Οικολόγων Πράσινων.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον Πειραιά όπου η Πολιτική Γραμματεία συμφώνησε πως ο Νίκος Μπελαβίλας είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Πρόκειται για έναν ανθρώπο με σχέδιο και όραμα για τον Πειραιά και που ταυτόχρονα, όπως σημείωναν, θα δώσει μεγάλη μάχη και μπορεί να νικήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Διαβουλεύσεις για την Κατερίνα Νοτοπούλου θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή και εκτός απροόπτου τις δυο υποψηφιότητες θα κληθεί να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο με βασικό αντικείμενο τη μάχη των ευρωεκλογών.

Πηγή: newspost