ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρό μήνυμα από την Ηλεία

Το μήνυμα εστάλη και ήταν ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και Πανελλαδικά.

Ρεπορτάζ: Νίκος Λώλος, Γιώργος Γουβιάς

Η γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου στον Πύργο αποτέλεσε την καλύτερη «απόδειξη» του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα  είναι ο εκφραστής της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής  συμμαχίας.

Αυτό άλλωστε επισημάνθηκε και από τους δύο κεντρικούς ομιλητές της χθεσινής προσυνεδριακής συγκέντρωσης,  τους κ κ Νίκο Βούτση και Γιάννη Ραγκούση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Βουλευτή του Νομού μας κ Διονύση Καλαματιανού ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας όπως η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, την απουσία των Πανεπιστημιακών σχολών αλλά και τα σχέδια για το προσφυγικό επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τα σημαντικά αυτά θέματα για τον Νομό μας με αδιαφορία αλλά και κοροϊδία.

Όπως σημείωσε ο κ Καλαματιανός η πολυπληθείς παρουσία στελεχών και φίλων αποδεικνύει ότι το αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή,  τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, γιγαντώνεται.

Εκλογή προέδρου και εκλογικός νόμος

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στα ζητήματα  της  εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και στην κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, εξαπέλυσαν κατά την διάρκεια των ομιλιών τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούρτσης και Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν  θα είναι η πρώτη φορά που σε πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα δοθεί η δυνατότητα δεύτερης θητείας το προεδρικό αξίωμα.

«Δεν θέλουν συναίνεση και επιδιώκουν μία λαϊκίστικη σύγκρουση» σημείωσε ο κ Βούρτσης συμπληρώνοντας ότι και οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και την εκλογή προοδευτικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του και ο κ Γιάννης Ραγκούσης άσκησε και αυτός  κριτική στον Πρωθυπουργό τόσο για το ταξίδι του στην Αμερική το οποίο όπως επισήμανε στέφθηκε από πλήρη αποτυχία ενώ συμπλήρωσε ότι οι χειρισμοί του θέτουν σε κίνδυνο την χώρα, όσο και για το ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφορά και για τον δρόμο

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στην Ε.Ο Πύργου-Πατρών και οι τρεις ομιλητές πραγματοποίησαν αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης του έργου ασκώντας κριτική τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Υπουργό Υποδομών.

Μάλιστα ο κ Ραγκούσης πρότεινε κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό με συμβολικούς αποκλεισμούς σημείων της Εθνικής Οδού.

«Είναι η ώρα των κοινωνικών αγώνων σε όλα τα ζητήματα» επισήμανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαμορφώνει την πρόταση για μια καινούργια Κυβερνητική πλειοψηφία 

Την πεποίθηση του ότι η επιχειρούμενη τους τελευταίους μήνες προσπάθεια διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι επιτυχής, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Το εξέχων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από το πρώην κυβερνών κόμμα, είναι ρεαλιστική και ικανή –όταν γίνουν εκλογές- να επιφέρει πλειοψηφία προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων στην διακυβέρνηση της χώρας…

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας εφ όλης της ύλης, αναφέρθηκε και στα «καυτά θέματα» που απασχολούν την Ηλεία όπως είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος (σ.σ. «Να προχωρήσουν τώρα όλες οι εργολαβίες», τόνισε χαρακτηριστικά) καθώς και σε αυτό της δημιουργίας Κέντρων Φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων για το οποίο δήλωσε πως «Είμαστε αντίθετοι στις κλειστές δομές εν είδη φυλάκισης»…

 

Έχοντας δίπλα του τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό, τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Μάκη Μπαλαούρα, Εύη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, τον συντονιστή Γιώργο Σαιτά και άλλα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ο κ. Βούτσης πριν την συνέντευξη Τύπου επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον αντιπεριφρειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, όπου ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, υποσχόμενος ότι θα στηρίξει δίκαιες λύσεις.

 

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Βούτσης και τι τόνισε σχετικά ήταν τα παρακάτω:

 

Για την προσπάθεια διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Οδεύοντας προς το Συνέδριο, που θα γίνει τον Μάιο του 2020, η πρόσκληση συμμετοχής που απευθύνουμε, πλέον,  γίνεται κατανοητή με όρους Πολιτικής και με όρους συγκυρίας. Γίνεται φανερή η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων και της εκπόνησης μιας αποτελεσματικής προγραμματικής αντιπολίτευσης και πρότασης, ενός νέου οράματος για την Ελληνική κοινωνία που να είναι ρεαλιστικό και να μπορεί –πραγματικά- με όρους εναλλακτικής πρότασης να διαμορφώσει μια καινούργια Κυβερνητική πλειοψηφία για το μέλλον όποτε κι αν έρθει αυτή η στιγμή. Και γίνεται αναγκαίο μέσα από τις εξελίξεις που υπάρχουν στο Πολιτικό και Κοινωνικό γίγνεσθαι. Μέσα από την εφαρμογή των συγκεκριμένων πολιτικών της Κυβέρνησης, μέσα από την απουσία, τις παραλείψεις ή τον άκρως μεροληπτικό νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα που έχουν κάποιες επιλογές της ή στον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης και στις σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή της ευαίσθητης Πολιτικής για τα εξωτερικά θέματα. Ανακύπτουν πολλά ζητήματα που δημιουργούνται λόγω των εφαρμοσμένων Πολιτικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων όπως τις βιώνουμε είτε μέσα στη Βουλή είτε στην Κοινωνία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα στοιχεία που αφορούν στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και πολλά άλλα.

Μιλάμε με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες της κοινωνίας και ελπίζουμε αυτό σιγά-σιγά να γίνει κατανοητό σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα την νεολαία που επανειλημμένα μας έχει βοηθήσει, ότι χρειάζεται οργάνωση, διαμόρφωση πλειοψηφικών προτάσεων, διαμόρφωση συμμαχικών σχημάτων. Μιλάμε για την αναδιαμόρφωση της νέας Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην καρδιά της ευρύτερης Δημοκρατικής παράταξης. Ζητάμε επιστροφή και με αναβάθμιση και με όρους κοινωνία στο νέο σκηνικό μετά την κρίση και τα μνημόνια».

Για το πώς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα έως σήμερα της προσπάθειας διεύρυνσης: «Όπου πηγαίνουμε καταγράφονται πολύ καλές διαθέσεις για την οργάνωση στην Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις γενικότερα. Όλα αυτά σε μια εποχή που –ας μην ξεχνάμε- είναι σε βαθιά κρίση το κομματικό φαινόμενο. Δεν μας ενδιαφέρει να καταγράψουμε ένα τεράστιο αριθμό μελών με διάφορα τρικ και να πούμε ότι είμαστε μαζικό κόμμα. Θέλουμε να φτάσουμε στο Συνέδριο με αρκετές δεκάδες χιλιάδες μέλη που θα έχουν την δικιά τους κοινωνική παρουσία και αποτύπωμα, βοηθώντας στην κοινωνική αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις. Και είμαι αισιόδοξος για την έως τώρα πορεία».

Για τα εργασιακά: «Είναι φανερό ότι το ματάκι που κλείστηκε προς του εργοδότες το περασμένο καλοκαίρι για την απελευθέρωση επί της ουσίας, αντί για το βάθεμα των εγγυήσεων που είχαμε ξεκινήσει ως Κυβέρνηση, στο χώρο της εργασίας, έδωσε την ευχέρεια για μια ασυδοσία, για μια ελευθερία περαιτέρω στην αγορά εργασίας. Έχουμε πρωτοφανή πράγματα, δηλαδή απολύσεις στο χώρο των τραπεζών και του ΟΤΕ που δεν είχαν γίνει πριν…  συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων και απόσυρση της Κυβέρνησης από τα υπεσχημένα για την αύξηση του κατώτερου μισθού μέσα στο 2020 και μια σειρά από άλλα ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά. Το φιλελεύθερο σχέδιο τα θέλει όλα υπέρ των ολιγαρχών και στο Φορολογικό και για τον ΕΝΦΙΑ ακόμα».

Για εκλογές και εκλογικό σύστημα: «Οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική. Και η δικιά μας στρατηγική, που την θεωρώ ρεαλιστική, είναι από αυτές τις εκλογές να προκύψει πλειοψηφία προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων για την διακυβέρνηση της χώρας και να μην χρειαστούν να γίνουν κόλπα για δεύτερες-τρίτες εκλογές κλπ. Ευθύνη μας είναι να έρθουν να ψηφίσουν και το περίπου ενάμιση εκατομμυρίων ψηφοφόρων που απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Τότε θα υπάρχει και Κυβερνησιμότητα. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι πεπαλαιωμένη. Ας μην ξεχνάμε πως και μέσα στη κρίση είχαμε Κυβερνήσεις συνεργασίας. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές».

Για τις κλειστές μονάδες φιλοξενίας μεταναστών και τη γενικότερη διαχείριση του θέματος: «Είμαστε αντίθετοι στις κλειστές δομές εν είδη φυλάκισης και ούτε έχει δικαίωμα η ελληνική Κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Ο αρμόδιος Επίτροπος στον ΟΗΕ κ. Γκράντι μας διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος ο έλληνας Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που ψήφισαν δεν αντανακλά τις δικές μας ανησυχίες. Αρά δεν θα είναι κλειστά αλλά ελεγχόμενα με την  έννοια να γνωρίζουν πόσος και τι πληθυσμός κατοικεί μέσα σε αυτά. Πρόκειται για ένα θέμα που έρχεται από το μέλλον και αφορά όλο τον 21ο αιώνα, με αυξανόμενες ροές, προσφυγικές και μεταναστευτικές. Και από την Αυστραλία μπορεί να δούμε να θέλουν να μεταναστεύσουν λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι ανισότητες λόγω της παγκοσμιοποίησης αυξάνουν και συνεχώς –και στην περιοχή μας- σκάνε καινούργιες, επικίνδυνες εμπόλεμες καταστάσεις. Αυτά μόνο με διάθεση παγκόσμιας Κυβερνησιμότητας μπορεί να αναστραφούν. Όλες μας οι δυνάμεις πρέπει να κατευθυνθούν στην πίεση για την ανάληψη του μεριδίου που αντιστοιχεί σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα. Ήρθε ο καιρός να εφαρμοστούν οι κανόνες και οι αποφάσεις, με αλλαγή στη συνθήκη του Δουβλίνου, όπως εμείς τηρούσαμε τους όρους των μνημονίων. Ανοικτές δομές, περίγραμμα Εστία στον Ηπειρωτικό κορμό της χώρας, σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες κι ανάλογα με την δυνατότητα της κάθε περιοχής και σε συνεννόηση για το χώρο που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Και μια σοβαρή προσπάθεια, που τώρα αντιλήφθηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω των ΜΜΕ, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, για να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας με όρους ενσωμάτωσης και όχι περιθωριοποίησης το θέμα. Τώρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκπονήσει το πρόγραμμα που είχαν εκπονήσει ο κ. Μουζάλας και ο κ. Δρίτσας, αντιλαμβανόμενη ότι το θέμα έχει και Πολιτισμικές διαστάσεις. Από τη  πλευρά μας παραδόθηκε μια λελογισμένα διαχειρίσιμη κατάσταση».

Για το Πάτρα – Πύργος και: «Δεν πρέπει να πληρώσει άλλο φόρο αίματος η τοπική κοινωνία –και σήμερα (σ.σ. χθες) συνέβη πάλι- τις καθυστερήσεις που ήδη σημειώνονται σε μια προδιαγεγραμμένη και μονοσήμαντη λύση που υπάρχει για το δρόμο. Δηλαδή να προχωρήσουν όλες οι εργολαβίες και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, να συνεχίσουμε με τον δεύτερο κατά νόμο. Και όπου ακόμα δεν υπάρχει μειοδότης να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για να υπάρξει συμβασιοποιήση. Είναι ο μόνος δρόμος, γνωστό τοις πάσσοι, που κάνει δεκτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει την χρηματοδότηση με βάση και το όριο υλοποίησης που είναι το 2023 και δεν πρέπει να χαθεί. Πιστεύω ότι ο αρμόδιος υπουργός πολύ γρήγορα πρέπει να ανακρούσει πρύμνα και σε αυτό θα βοηθηθεί από τον αυστηρό Κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Για το αν άλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων: «Η συζήτηση για το ενεργειακό μείγμα είναι παγκόσμια και είναι μια στρατηγική εν κινήσει. Παρ` όλο που εμείς κάναμε τις συμβάσεις με πολύ μεγάλη επιφύλαξη πήγαμε στο παρόν γιατί από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΠΑ και ότι θα έχει συμμετοχή στις μελλοντικές εξορύξεις. Άρα αυτό που θα ήταν προστιθέμενη αξία για την ελληνική πλευρά κι εμείς το είχαμε προσμετρήσει για να υπογραφούν οι συμβάσεις, σήμερα είναι ερωτηματικό. Γι` αυτό υπήρξε μετακίνηση ως προς τις θέσεις μας για το θέμα».

Για τους νέους κι αν υπάρχει όραμα: «Από πλευράς Αριστεράς και με την Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία και όπου είναι δυνατό και με τους Πρασίνους μπορεί και είναι υποχρέωση μας  να υπάρξει όραμα για μια εποχή δικαιοσύνης που θα γίνει μια αναδιανομή μέσα από δίκαιη ανάπτυξη υπέρ αυτών που έχασαν πολλά μέσα στη κρίση και είναι μέρος και της πανθομολογούμενης μεσαίας τάξης. Αυτό προετοιμάζουμε για το Συνέδριο. Έχει τέτοιες πλευρές και πτυχές».

Για το Κυπριακό: «Θα έπρεπε να έχει λυθεί το Κυπριακό που είναι ζήτημα-κλειδί για την Νοτιανατολική Μεσόγειο γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για ΑΟΖ. Χρειάζονταν συνεργατικές ή κατά ανοχήν λύσεις… Δυστυχώς η μη επίλυση του Κυπριακού οδήγησε και οδηγεί σε μονοπάτια πού επικίνδυνα για την περιοχή. Είναι μεγάλη αδυναμία για τους λαούς όλης της περιοχής που δεν επιλύθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα που διαμορφώνει βραδυφλεγή κατάσταση για τις επόμενες δεκαετίες».

Για τη Συμφωνία Πρεσπών: «Λειτούργησε ως λιθαράκι σταθεροποίησης στα Βαλκάνια κάτι που αναγνωρίζει και η σημερινή Κυβέρνηση. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες σταθεροποίησης χωρίς να λυθούν τα ζητήματα αλλά υπήρξε παράγοντας σταθεροποίησης».

 

Στο Λάτσειο με Αντωνακόπουλο

Πρώτος σταθμός της εν Ηλεία χθεσινής παρουσίας του πρώην πρόεδρου της Βουλής αποτέλεσε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Εκεί τον κ. Βούτση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο Πύργου ο κ. Βούτσης τόνισε πως «Ακούσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον, σε μια ειλικρινή συζήτηση όλα τα μεγάλα, βασικά ζητήματα που μας έθεσε ο δήμαρχος για τον αγώνα που κάνει εδώ μαζί σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που είναι πρόθυμες να λυθούν αυτά τα ζητήματα. Εκφέραμε τις δικές μας απόψεις και είπαμε το προφανές… σε όλα τα ζητήματα που μπορούμε και στην Βουλή και στην τοπική κοινωνία, να συνδράμουμε και να συνεργαστούμε θα είμαστε παρόντες. Και για το θέμα του Πάτρα –Πύργος και για τα ζητήματα που αφορούν και την Εκπαίδευση και για το μείζον ζήτημα με το Προσφυγικό. Με ειλικρίνεια εκφράσαμε τις απόψεις μας και θεωρήσαμε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις συναινετικές στην κατεύθυνση που η Κοινωνία απαιτεί και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και η ανθρωπιστική κουλτούρα που έχουμε επιβάλλουν. Ευχαριστώ τον κ. Αντωνακόπουλο για την  συζήτηση που κάναμε».

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι «Η συνάντηση με τον κ. Βούτση ήρθε τη στιγμή όπου βιώνουμε την κορύφωση της κρίσης σε πολλά θέματα όπως η πορεία του μεγάλου έργου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα για το οποίο επιμένουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί όπως έχει ξεκινήσει κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια να ξαναξεκινήσει το έργο. Συζητήσαμε επίσης το θέμα που είχε να κάνει με την νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης για την ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ), που δένει απόλυτα με το αξιακό απόθεμα της περιοχή μας. Δυστυχώς κι εκεί μαζεύονται σύννεφα, όπως είδαμε με την νέα νομοθετική πρωτοβουλία και της νέας Κυβέρνησης. Αποκορύφωμα για την περιοχή μας, όσον αφορά την όξυνση της οικονομικής και κοινωνικής  υποβάθμισης, έχει να κάνει με την ίδρυση hot spot σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από την πόλη του Πύργου, και δέκα χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία και το Κατακολο.  Μια περιοχή η οποία ελπίζει πια μόνο στον τουρισμό έρχεται να δει να καταστρέφεται και αυτό το προφίλ που διαθέτει χωρίς διάλογο και συζήτηση. Διευκρινίζω ξανά πως δεν είμαστε αντίθετοι στην φιλοξενία ανθρώπων που αδικούνται από το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα όπως είναι οι πρόσφυγες ή ακόμα και οι οικονομικοί μετανάστες. Έχουμε εναλλακτικές προτάσεις και δεχόμαστε το 1% που μας αναλογεί. Ήδη συζητούμε με την Γραμματεία Υποδοχής Μεταναστών για την φιλοξενία 80 μονογονεικών οικογενειών στον Πύργο. Εξάλλου η κοινωνία έδειξε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση σε αυτή τη διαδικασία με τη φιλοξενία 100 τέτοιων οικογενειών από τον Σεβάσμιο Μητροπολίτη μας. Η ευθύνη ανήκει στην Πολιτεία με την εγωιστική και άκαμπτη συμπεριφορά της και την λογική του εντέλλεσθε που την διέπει. Είμαστε πολιτικοί και είμαστε με τους πολίτες. Δεν έχουμε στρατιωτική αντίληψη και νομίζω ότι ο χειρισμός του θέματος είναι λάθος. Τους καλούμε για μια ακόμα φορά να αναθεωρήσουν. Επίσης καλούμε την σημαντική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Βούτση, να μας στηρίξει σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο για τα μεγάλα ζητήματα διότι η Ηλεία, ο Πύργος, έχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα να προσφέρουν όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και στη χώρα τα οποία δυστυχώς έχουν αγνοηθεί ή περιφρονούνται σε μια λογική ενός συστήματος που δεν θέλει να δει τις αναπτυξιακές δυνατότατες της περιοχής μας και συμπεριφέρεται μικροπολιτικά».

Και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την συνέντευξη Τύπου και την συμμετοχή του στην πολιτική εκδήλωση ο κ. Βούτσης επισκέφθηκε και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος υποδέχθηκε τον κ. Βούτση στο γραφείο του όπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα δίχως όμως να προβούν σε δηλώσεις μετά το τέλος της.