Ελλάδα Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Άμεση λειτουργία του Ισογείου στο Κτίριο Μπελογιάννη

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-11-2019 η προγραμματισμένη επίσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας στο χώρο της έκθεσης των προσωπικών και ιστορικών κειμηλίων του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, παρουσία και αρκετών μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την Αμαλιάδα. Αφού ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα εκθέματα στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την πρώην βουλευτή Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για την οργάνωση της έκθεσης από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Δήμο Ήλιδας καθώς και για την αναγκαιότητα να λειτουργήσει άμεσα το ισόγειο, όπως προβλέπεται στο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Ήλιδας και του Νικολάου Μπελογιάννη.

Επισημαίνουμε ότι το σύμφωνο συνεργασίας, που υπογράφτηκε στις 22 Μαρτίου 2017, προβλέπει «την οργάνωση μόνιμης έκθεσης στην οικία Μπελογιάννη αφιερωμένη στη ζωή και τους αγώνες του Νίκου Μπελογιάννη και η εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε δύο Στάδια και περιλαμβάνει τον α’ όροφο και το ισόγειο της οικίας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.10.2017». Στο ίδιο σύμφωνο περιγράφονται οι αναγκαίες εργασίες, τις οποίες αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δήμος Ήλιδας.

Μετά από δυο χρόνια κωλυσιεργίας και μη υλοποίησης της συμφωνίας από την προηγούμενη δημοτική αρχή, βλέπουμε τη νέα δημοτική αρχή να επιχειρεί σήμερα να αλλάξει τη χρήση του ισογείου, μετατρέποντας σε γραφεία άγνωστης χρήσης, έναν χώρο που προοριζόταν για εκδηλώσεις, προβολές, διαλέξεις, έρευνα και ταξινόμηση του αρχειακού υλικού σχετικά με τη δράση του Ν. Μπελογιάννη και της ταραγμένης εποχής της κατοχής, των διώξεων ενάντια στους Έλληνες αντιφασίστες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Ήλιδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του συμφώνου με τη Βουλή των Ελλήνων και τον Ν. Μπελογιάννη. Να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του ισογείου ως χώρου εκδηλώσεων με συναφές περιεχόμενο, συμπληρωματικά με την έκθεση, μια προσπάθεια στην οποία η Βουλή των Ελλήνων έχει δεσμευτεί να είναι αρωγός.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

Όλη η επικαιρότητα