ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παράταξη για τον δήμο Πύργου

Παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, στον Πύργο, το βράδυ της Τετάρτης η ανοιχτή γενική συνέλευση με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τις επερχόμενες εκλογές στο δήμο Πύργου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική, κατατέθηκαν εμπειρίες, προβληματισμοί και προτάσεις. Παράλληλα δηλώθηκε η στήριξη στην παράταξη «Ανοιχτή Συμπολιτεία» στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, έως το τέλος της θητείας της, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για το ξεκίνημα μιας νέας δημοτικής κίνησης  που θα προσπαθήσει να απευθυνθεί στους πολίτες του δήμου και με την ενεργή συμμετοχή τους, να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον δήμο Πύργου.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά την διάρκεια της συνέλευσης… «η Ανοιχτή Συμπολιτεία ολοκλήρωσε ουσιαστικά τον κύκλο της. Ήταν μια προσπάθεια που θα πρέπει να μελετήσουμε, να κρατήσουμε τα θετικά της και να αποφύγουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Η νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε θα είναι από μηδενική βάση».

Η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Πύργου Βούλα Λιανού δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι: «Ένα χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και συγκεντρωθήκαμε για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε σαν κόμμα. Τα προβλήματα στο δήμο Πύργου είναι συσσωρευμένα. Κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν λύθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή. Εμείς, σαν υπεύθυνοι πολίτες του Πύργου, θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια καινούργια παράταξη που θα μελετήσει πρόγραμμα και θα προτείνει λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχει ο δήμος. Ξεκινάμε με την δημιουργία ενός συντονιστικού μιας παράταξης που θα στηρίζεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτικά όμως θα είναι αυτόνομη και θα έχει στόχο να απευθυνθεί σε ένα πλατύ κοινό πολιτών του δήμου, ζητώντας με σοβαρές λύσεις και προτάσεις την ψήφο τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Πάντως στη νέα προσπάθεια θα κληθούν να συμπράξουν τόσο πρόσωπα από άλλα κόμματα (σ.σ. ΑΝΕΛ, Οικολόγοι Πράσινοι κ.α.), ενώ «γέφυρες» επικοινωνίας θα υπάρξουν, με επικεφαλής άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου και με προσωπικότητες .

«Αν θέλουμε να κατεβούμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε σοβαρά να πάρουμε τον Δήμο πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά από σήμερα»… ήταν η πρόταση που φανερώνει τις προθέσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο.