Ηλεία

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το Λιμάνι του Κατακόλου (PHOTO)

Ακούστε το άρθρο

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9/5/2017 στο Υπουργείο Ναυτιλίας ανάμεσα στο Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κύριο Διονύσιο Καλαματιανό και τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π  κ. Λεωνίδα Βαρουξή, παρουσία του τεχνικού συμβούλου του Δ.Λ.Τ.Π. κ. Κων/νου Μυλωνά καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα με τον κ. Βαρουξή να παρουσιάζει προτάσεις έργων υποδομής για το λιμάνι. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η μελέτη της τοποθέτησης νέων προσκρουστήρων στη νότια πλευρά του κεντρικού προβλήτα καθώς και η μελέτη για την κατασκευή νησίδας κατ’ επέκταση του προβλήτα 1 με δέστρες (μπίντες) για την καλύτερη πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων.  Επιπροσθέτως  τέθηκε το θέμα της εκβάθυνσης του κεντρικού προβλήτα για την οριστική επίλυση των προβλημάτων αποσάθρωσης που παρατηρούνται στον πόδα του. Ο κ. Καλαματιανός  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αντιμετώπισε εξαιρετικά θετικά τις προτάσεις της διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Π. ενώ συγχρόνως  δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση της δυνατότητας  χρηματοδότησης των πολύ σημαντικών αυτών έργων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος το Δ.Λ.Τ.Π. παρουσίασε αναλυτικά μελέτες και προτάσεις  για έργα που αφορούν σημαντικές  λειτουργικές και αισθητικές  αναπλάσεις  που προγραμματίζονται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Ο κ. Καλαματιανός δήλωσε ότι θα ενισχύσει όσο μπορεί την διοίκηση του λιμενικού ταμείου  στις προσπάθειες που κάνει με στόχο να συνεχίσει να προσφέρει το λιμάνι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Όλη η επικαιρότητα