Ηλεία

Σύσκεψη συνταξιούχων ΟΑΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας: «Διεκδικούμε όσα μας πήραν»

Ακούστε το άρθρο

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται  οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ για την επιστροφή όλων όσων έχασαν τα χρόνια των μνημονίων και αυτός ήταν και ο λόγος της Περιφερειακής σύσκεψης  των σωματείων συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δυτικής Πελοποννήσου.

Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, δεκάδες συνταξιούχοι αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες έφθασαν από πολλές πόλεις της Δυτ. Πελοποννήσου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βετεράνοι της ζωής και διατράνωσαν ότι θα παλέψουν για: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων, την επιστροφή όλων των περικοπών στις συντάξεις, την αύξηση των συντάξεων, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

«Ο αγώνας συνεχίζεται»

Ο κ. Ζώης Ιωάννης πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμαλιάδος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των μελών για τα υπάρχοντα προβλήματα, τα ιατρικά, τα συνταξιοδοτικά και τα οικονομικά. Στη σύσκεψη λύθηκαν πολλές απορίες των συνταξιούχων  και ο αγώνας μας συνεχίζεται υπέρ των συμφερόντων των συνταξιούχων και των εργαζομένων»

«Πολλά τα προβλήματα»

Ο κ. Μάκης Γκούφας  αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων  ΟΑΕΕ δήλωσε μεταξύ άλλων: «είναι μια σημαντική συνάντηση όπου ενημερώσαμε τα μέλη για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν ενόψει μάλιστα των εθνικών εκλογών. Όλοι οι συνάδελφοι να ξέρουν ότι όποιο κόμμα και αν ψηφίσουν τα προβλήματα τη Δευτέρα θα είναι εδώ και όλοι τότε θα είμαστε στην αντιπολίτευση. Ένα από τα προβλήματά μας είναι ο κοινωνικός τουρισμός ειδικά για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, επίσης ένα άλλα πρόβλημα είναι η ενημέρωση για τις 120 δόσεις. Διεκδικούμε αυτά που μας έχουνε πάρει και δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε δεκάρα. Δεν πρέπει να περάσει η λογική ότι έγινε έγινε. »

«Κατεβαίνουμε στους δρόμους»

Ο κ. Σοφός Παναγιώτης μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ΣΕΑ κάνει ενημερώσεις για την ανάγκη συνέχισης του Αγώνα, γιατί μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Τα τρία μνημόνια αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους τα προς το ζην όσον αφορά τις συντάξεις και την υγεία. Οι κυβερνώντες ρίχουν τα βάρη της κρίσης στους συνταξιούχους κάτι που εμείς δεν δεχόμαστε και δεν θα κάτσουμε  με τα χέρια σταυρωμένα. Σε κανένα πρόγραμμα πολιτικού κόμματος δεν υπάρχει λεπτομερής αναφορά για τα προβλήματα των συνταξιούχων. Καλούμε τους συνταξιούχους να μαυρίσουν τα κόμματα εκείνα που ψήφισαν μνημόνια»

Όλη η επικαιρότητα