Πολιτισμός

Σύσκεψη υπό την προεδρεία Κώστα Τζαβάρα στον Πύργο για την πορεία των έργων Πολιτισμού στην Ηλεία

moyseio_pyrgoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιου για θέματα πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, θα γίνει σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν έργα που έχουν ξεκινήσει σε περιοχές του Νομού και τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα στην παραπάνω σύσκεψη, που θα λάβει χώρα στον Πύργο, οι συμμετέχοντες σε αυτή, πρόκειται να συζητήσουν τόσο την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο και αφορούν αφενός μεν την αποκάλυψη του αρχαίου γυμνασίου στην περιοχή και αφετέρου την ανακαίνιση στο Μουσείο του Πύργου για την πραγματοποίηση της έκθεσης και την έναρξη της λειτουργίας του. Ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, μαζί με τους συνεργάτες του από το υπουργείο Πολιτισμού, που θα βρεθούν στη σύσκεψη, θα εξετάσουν παράλληλα και το έργο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, οι εργασίες για τον οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως ο κ. Τζαβάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έναρξη της σύσκεψης, θα επισκεφθεί το Μουσείο του Πύργου όπου θα δει από κοντά την πορεία των εργασιών που γίνονται στο χώρο.

Π. ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα