Σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Γ.Λιατσή: Ομοφωνία για τη δημιουργία Υγειονομικού Σταθμού στο Κατάκολο

Χαρμόσυνες ειδήσεις έφερε η χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.)  Λεωνίδα Βαρουξή και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κατακόλου Κώστα Καντούνη. Ο δήμαρχος, πρότεινε την παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Κοινοτικό Κατάστημα (σ.σ το πρώην Ξενοδοχείο «Δελφίνι») στο Δ.Λ.Τ.Π. και την εκμετάλλευσή του για την Κοινότητα. Πρότεινε που έγινε αποδεκτή από τους δυο προέδρους, και η οποία ανοίγει τον δρόμο για την στέγαση του Περιφερειακού Υγειονομικού Σταθμού, που έχει αποφασίσει η 6η ΥΠΕ.

Ως γνωστό, ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, είχε προβλέψει τη δημιουργία περιφερειακού υγειονομικού σταθμού στο Κατάκολο, στο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η εκμετάλλευση αυτής της ωφέλιμης, για το κοινωνικό σύνολο στο Κατάκολο και στις γύρω περιοχές, προοπτικής αλλά επιπρόσθετα και για τους τουρίστες κρουαζιέρας, αποτέλεσε το κίνητρο της πρωτοβουλίας του κ. Λιατσή, ώστε να συζητηθεί το εν λόγω θέμα, να ακούσει τις απόψεις των δύο προέδρων και να πάρει την πλέον ενδεδειγμένη για τη στήριξη του εγχειρήματος αυτού απόφαση. Μέσα σε συμπαγές κλίμα αποδοχής της πρότασης του κ. Γιαννόπουλου συζητήθηκε λεπτομερώς το θέμα αυτό δε θα μπορούσε παρά να λάβει τη θετική ψήφο και των τριών.

Η ταύτιση απόψεων, έδωσε την αφορμή στον κ. Δήμαρχο να επεκτείνει στη συνέχεια την ατζέντα και στην εκμετάλλευση όλων των χώρων του διορόφου, κτιρίου που ανήκει στον δήμο Πύργου και στεγάζει σήμερα μόνο το Κοινοτικό Κατάστημα, σε τμήμα του ισογείου.

Το συμφέρον του κοινωνικού συλλόγου επικράτησε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης και η αναπλ. διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σοφία Γούργουρα. Έτσι, οι συνομιλητές, κατέληξαν στα εξής:

– Ο ισόγειος χώρος του κτιρίου, όπου σήμερα στεγάζεται το Κοινοτικό Κατάστημα Κατακόλου, θα διατεθεί για την δημιουργία Περιφερειακού Υγειονομικού Σταθμού.

– Ο υπόλοιπος χώρος, δεν θα ενοικιαστεί για εμπορικό κατάστημα, εκτός από παραδοσιακό καφενείο.

– Θα ανατεθούν σε ομάδα μηχανικών από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όλα τα θέματα που αφορούν την «τακτοποίηση» του ακινήτου,  την επισκευή και την διαμόρφωσή του.

– Άμεσα θα παρουσιαστεί προσχέδιο του 1ου ορόφου, το οποίο θα στεγάσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και το Κοινοτικό Κατάστημα. Η επιφάνεια του Κοινοτικού Καταστήματος, δεν θα είναι μικρότερη από 60 τετραγωνικά.

– Για τη μόνωση του κτιρίου, θα κατασκευαστεί στέγη η οποία θα ακολουθήσει την αισθητική της γύρω περιοχής.

– Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα θέματα που αφορούν το κτίριο, από τον άμισθο σύμβουλο Δημάρχου Κανελλακόπουλο Χαράλαμπο, ο οποίος θα παρακολουθεί την υλοποίηση όλου του έργου.

– Το κτίριο θα παραχωρηθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και θα οριστεί δικηγόρος από την πλευρά του δήμου για την σύνταξη της πράξης παραχώρησης.