Πολιτική

Σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε επερώτηση για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

kiriakos-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση αποσύνθεσης, που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για τη θεσμική αναστάτωση που προκαλούν οι ατυχείς χειρισμοί και παρεμβάσεις της και κυρίως του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου» και μιλούν για «θεσμική ακινησία», η οποία λειτουργεί παραλυτικά για τον ίδιο το θεσμό ως πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους δικαστικούς λειτουργούς και, επί της ουσίας, αλλοιώνει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, ως ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Η ΚΟ της ΝΔ αναφέρεται συγκεκριμένα «στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πράξεις της προέδρου του Αρείου Πάγου», «τους πειθαρχικούς ελέγχους σε ανώτατους δικαστικούς με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης», «τις επιλεκτικές διαρροές υλικού δικογραφιών, που περιλαμβάνουν και συνομιλίες πολιτικών στελεχών της αντιπολίτευσης».

Ταυτόχρονα, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν επιφυλάξεις για την επερχόμενη διαδικασία κρίσεων και επιλογής ηγεσιών στα ανώτατα Δικαστήρια και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού -όπως επισημαίνουν- η προηγούμενη στιγματίστηκε από την πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου «βουτιά» στην επετηρίδα, «προκειμένου να επιλεγούν οι αρεστές στην κυβέρνηση ηγεσίες των ανωτάτων Δικαστηρίων».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τονίζουν καταληκτικά και, μεταξύ άλλων, ζητούν να πληροφορηθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει, ώστε να τερματιστεί «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της Δικαιοσύνης».

ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα