Καταναλωτές

Συζητούν τη συγχώνευση Σκλαβενίτης και Βερόπουλος

veroskla.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια συγχώνευσης εξετάζουν δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της ελληνικής αγοράς, τα οποία εάν υλοποιηθούν θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στο λιανεμπόριο. Τα αφεντικά των επιχειρήσεων Σκλαβενίτης ΑΕΕ και Αφοί Βερόπουλοι ΑΒΕΕ, βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να συγχωνευθούν.


Πηγές της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έλεγαν πως συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται, ωστόσο, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, «βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προδικάσει και το αποτέλεσμα».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και οι προαναφερόμενες συζητήσεις είναι και οι πιο εντυπωσιακές στην παρούσα συγκυρία, ωστόσο στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουν «αλλάξει χέρια» πολλές εταιρείες κυρίως μεσαίου και μικρού μεγέθους, ενώ ο ρυθμός συγκέντρωσης παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που θα επιθυμούσαν διάφοροι παράγοντες της αγοράς.


 Βέβαια το γεγονός ότι οι πωλήσεις των περισσότερων μεγάλων αλυσίδων είναι σαφώς αυξημένες σε σχέση με τα προ κρίσης έτη, έστω κι αν οφείλονται στη ραγδαία ανάπτυξη των δικτύων τους, πρακτικά σημαίνει ότι χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν το μερίδιό τους βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση τους.

Πηγή: tovima.gr

Όλη η επικαιρότητα