Γεύσεις

Τα 10 ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει

Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική κουζίνα έχει πλούσια παράδοση και τόσες πολλές γεύσεις και συνταγές που ξετρελαίνουν οποιονδήποτε τις δοκιμάσει.

Υπάρχουν όμως και φαγητά που σε κάποιους, ιδίως στους τουρίστες, φαίνονται σχεδόν… ακαταλαβίστικα.

Συγκεντρώσαμε 10 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

10. Βατραχοπόδαρα

Για πολλούς αποτελούν τον πιο εκλεκτό μεζέ των Ιωαννίνων. Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι, συνοδεύονται με τοπικό τσίπουρο και ακόμα και αν δεν αντέχεις στη σκέψη, η γεύση μπορεί να σε κερδίσει.

9. Γλυκές τυρόπιτες

Στην Τήνο, μπορεί η γλυκιά τυρόπιτα ζυμωμένη με ρακή, που μοσχοβολά, να είναι το απόλυτο πασχαλινό έδεσμα, αλλά δύσκολα κάποιος μπορεί να κατανοήσει πώς ένα αλμυρό σνακ μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και γλυκό.

8. Πατσάς

Ψιλοκομμένος, περιχυμένος με ξύδι και σκορδάκι, με πόδι ή μόνο μπάλωμα και βρήκατε το καλύτερο… γιατρικό για το ξενύχτι. Άντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιον τι είναι αυτό που τρως…

7. Κοκορέτσι

Το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό ψητό φαγητό από εντόσθια ζώων. Από αυτά που στο εξωτερικό απαγορεύονται..

6. Σπληνάντερο

Ο γευστικός μεζές που γίνεται από καρδιά και σπλήνα προβάτου ή γιδιού και τυλίγεται σε παχύ έντερο από μεγάλο γίδι ή τράγο. Φυσικά, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, αλλά όπως και να το κάνεις, δεν είναι από αυτά τα φαγητά που κάποιος τουρίστας θα ήθελε να μάθει τι περιέχουν.

5. Σπετσοφάι

Λουκάνικο χωριάτικο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, κόκκινη σάλτσα και αυτό είναι το καλύτερο ορεκτικό για να βουτάτε το ψωμί σας μέχρι να έρθει το κυρίως πιάτο.

4. Μαγειρίτσα

Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση, κι έπειτα από 40 ημέρες νηστείας, η μαγειρίτσα αποτελεί το απόλυτο must του τραπεζιού.

3. Μουσακάς

Κιμάς, μπεσαμέλ, πατάτα, μελιτζάνα. Το πιο υπέροχο σπιτικό φαγητό που μόνο εδώ θα μπορούσε να έχει ανακαλυφθεί με τέτοιο συνδυασμό υλικών!

2. Σκορδαλιά

Ο μπακαλιάρος είναι ένα από τα ψάρια που έχουν μεγάλη πέραση σε πολλές βόρειες χώρες της Ευρώπης. Πουθενά όμως δεν συνοδεύεται από το απόλυτο dip: τη σκορδαλιά!

1. Λαχανοντολμάδες

Φύλλα λάχανου, κιμάς, μυρωδικά, μια μεγάλη κατσαρόλα, εξαιρετικό ζουμί και ένα από τα φαγητά που μπορείς να τρως μέχρι να… σκάσεις!

Εμείς πεινάσαμε ήδη. Εσείς;

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα