Αποδράσεις

Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

486.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη επιλογή των αναγνωστών του TripAdvisor, δεν είναι ούτε η Σαντορίνη, ούτε το Κάπρι, ούτε κάποιος τροπικός προορισμός της Ταϋλάνδης, αλλά το νησί Lewis and Harris της Σκωτίας, το μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Στο σύνολο πάντως των 10 νησιωτικών επιλογών των ταξιδιωτών, οι 5 αποτελούν ελληνικούς προορισμούς.


1. Lewis and Harris island, Σκωτία

Το τρίτο μεγαλύτερο από τα Βρετανικά Νησιά, προκύπτει από την ένωση των ονομάτων Lewis και Harris, επειδή Lewis ονομάζεται το βόρειο τμήμα του νησιού ενώ Harris το νότιο. Συχνά όμως αναφέρονται και σαν δύο ξεχωριστά νησιά.
Το Lewis, το πιο βορεινό του κομμάτι, έχει ατελείωτες παραλίες από τις οποίες μπορεί κάποιος να παρατηρήσει φάλαινες και δελφίνια. Στο νοτιότερο κομμάτι του νησιού, το Harris, τα βουνά εναλλάσσονται με τα λιβάδια και οι παραλίες είναι οι ομορφότερες ολόκληρης της Σκωτίας.


2. Νάξος

 

Για τους αρχαίους Έλληνες, η Νάξος ήταν το μέρος όπου μεγάλωσε ο Δίας. Η μεγαλύτερη από τις Κυκλάδες, ένα μάλλον ορεινό νησί, με αμέτρητα, «ζωντανά» χωριά, η Νάξος έχει επίσης υπέροχες παραλίες, άρτιες τουριστικές υποδομές και τόπους με ιστορικό ενδιαφέρον.

3. Gozo, Μάλτα

Στα καστιλιάνικα η λέξη «gozo» σημαίνει «χαρά» και πράγματι, το Gozo, κομμάτι του αρχιπελάγους της Μάλτας, στη Μεσόγειο θάλασσα, θα ικανοποιήσει με το παραπάνω τον επισκέπτη του με τις πανέμορφες παραλίες του και τα κρυστάλλινα νερά που είναι ιδανικά για καταδύσεις.


4. Mainland, Ορκάδες Νήσοι, Σκωτία

Το Mainland είναι το μεγαλύτερο από τις Ορκάδες Νήσους. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από περίπου 70 νησιά, από τα ποία κατοικούνται τα 19. Τα απότομα βράχια του, οι δύο μεγάλες λίμνες του και οι απέραντες πράσινες εκτάσεις του, συνθέτουν ένα σκηνικό άγριας, συναρπαστικής φύσης.


5. Μήλος

Το δεύτερο ελληνικό νησί που συναντάμε στη λίστα, η Μήλος είναι, για όσους δεν ξέρουν, το νησί των ερωτευμένων: Χρυσαφένια νερά, όμορφα τοπία, κυκλαδίτικος αέρας… πολύ θέλει για να ερωτευτεί κανείς;

6. Κεφαλονιά

 

Η δοκιμαζόμενη αυτήν την περίοδο Κεφαλονιά, είναι το μόνο νησί του Ιονίου που συναντάμε σε αυτή τη λίστα. Ο καταπράσινος Αίνος δεσπόζει στον ορίζοντα και τα ζαφειρένια νερά περικλείουν το νησί. 

7. Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Με τις ηφαιστειογενείς της παραλίες και ένα ηλιοβασίλεμα που μοιάζει με καρτ ποστάλ, αυτό το νησί προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

8. Κάπρι, Ιταλία

Τα απόκρημνα βράχια και οι σπηλιές του, όπως η Grotta Azzurra, γοητεύουν τους επισκέπτες από τα αρχαία χρόνια. Το Κάπρι είναι ένας δημοφιλής προορισμός, ο οποίος όμως έχει καταφέρει να διατηρήσει το ξεχωριστό του χρώμα.


9. Isle of Mull, Σκωτία

Εξερευνήστε το θαλάσσιο σπήλαιο του MacKinnon, προσπαθήστε να λύσετε το μυστήριο πίσω από το Lochbuie ή απλά πιείτε ένα single malt ουίσκι. Ένα ακόμα σκωτσέζικο νησί που θα σας γοητεύσει.

10. Πάρος

Οι παραλίες της Πάρου είναι τόσο πολλές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Το ίδιο ισχύει και για το στυλ των διακοπών που μπορεί κανείς να κάνει στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Εμείς να πούμε απλά ότι χαρήκαμε που η Πάρος ήταν το 5ο ελληνικό νησί στη λίστα.

Πηγή: clickatlife.gr

Όλη η επικαιρότητα