Κινηματογράφος Πολιτισμός

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξεις τη βραδιά των Όσκαρ

oscar-2014-570-800x450.jpg
Ακούστε το άρθρο

1. Σκηνοθέτες που… γράφουν ιστορία. Αν κερδίσει ο Alfonso Cuaron το Gravity, τότε θα είναι ο πρώτος Λατινοαμερικάνος που θα το κερδίσει στην ιστορία του θεσμού. Αν το κερδίσει ο Steve McQueen θα είναι ο πρώτος μαύρος στην ιστορία του θεσμού.

2.  Η σκηνοθεσία χάνει την αίγλη της.

Εδώ και δύο-τρια χρόνια βλέπουμε οτι η καλύτερη ταινία και ο καλυτερος σκηνοθέτης δεν αφορούν το ίδιο πρότζεκτ (πέρσι Argo και Life of Pi) κάτι που υπογραμμίζει την αλλαγή στον τρόπο που η ακαδημία βλέπει τον σκηνοθέτη.

3. Τα δωράκια

Οι υποψήφιοι παίρνουν κάποια δώρα, που φτάνουν σε αξία περίπου τα 80,000 δολάρια. Η τσάντα με τα δώρα φέτος περιλαμβάνει: κουπόνια για υπερπολυτελείς διακοπές, ένα σύστημα για spa στο σπίτι, μια ανανέωση κόλπου για τις γυναίκες (ναι και όμως) και ένα σωληνάριο με σαμπουάν αλόγου. Ίσως τα πιο περίεργα δώρα της δεκαετίας!

4. Η αδυναμία του American Hustle. Έχει πιθανότητες για τα Όσκαρ ηθοποιίας και σεναρίου αλλά μάλλον θα πάθει ότι και το Λίνκολν. Δώδεκα υποψηφιότητες, δύο βραβεία.

5. Κάπου στη μέση της τελετής θα γίνει και το ετήσιο “μνημόσυνο” για τα μέλη της Ακαδημίας που έφυγαν. Η φιγούρα του Philip Seymour Hoffman θα κυριαρχήσει.

6. Η ιταλική “Τέλεια Ομορφιά” είναι μια ωδή στη μοντέρνα Ρώμη και στο Φελίνι, αλλά υπάρχει και κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Η εταιρεία παραγωγής ανήκει στον Μπερλουσκόνι.

7. Η δικτατορία της Jennifer Lawrence
Κέρδισε πέρσι με την ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας του David O.Russell. Και φέτος με τον ίδιο σκηνοθέτη είναι δεύτερη φορά υποψήφια για Β γυναικείο στον Οδηγό Διαπλοκής. Αν το κερδίσει θα είναι η νεώτερη στα 23 της, με δύο νίκες ηθοποιός.

8. Woody Allen, το τεράστιο σκάνδαλο θα είναι αυτό που θα επισκιάσει την υποψηφιότητα της Blanchett. Αλλά θα περιμένουμε αν κερδίσει το Όσκαρ, αν θα αναφερθεί σε κάτι που να αφορά το σκάνδαλο. Λέτε;

9.  Η δημοτικότητα των Όσκαρ έχει πέσει. Λιγότερο από 40 εκατομύρια θεατές αναμένονται φέτος να τα παρακολουθήσουν σε σχέση με τα 58 εκατομμύρια του 1998. Αλλά και πάλι 40 εκατομμύρια δεν είναι λίγα…

10. Όσοι χάσουν
Πάντα είναι ενδιαφέρον να κοιτά κανείς τα πρόσωπα αυτών που δεν κερδίζουν. Το κρύβουν όλοι πάντα, εκτός από την αθάνατη σκηνή όπου ο Samuel L. Jackson αναφώνησε “σκατά” όταν το έχασε.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα