Γυναίκα

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν προσπαθούν να αδυνατίσουν

6c08c365716f01ec1bdcd65fded381ca_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για αυτό, τέσσερις ειδικοί διατροφολόγοι και γυμναστές που έχουν αναλάβει από celebrities μέχρι γυναίκες της διπλανής πόρτας, αποκάλυψαν τα 4 βασικότερα λάθη που κάνουμε και δεν βλέπουμε αποτελέσματα στο σώμα μας, όσο κι αν το παλεύουμε:

1. Μετράμε μόνο τις θερμίδες: το να μετράς και τις θερμίδες του μήλου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δώσε βάρος στα προϊόντα ολικής άλεσης, ειδικά σε λαχανικά και φρούτα και σε πράσινους χυμούς και θα είσαι μια χαρά.

2. Δεν έχουμε υπομονή και επιμονή: οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές δεν μας αφήνουν να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης -για την ακρίβεια εμείς λυγίζουμε και τα παρατάμε. Για αυτό φτιάξτε από την αρχή της εβδομάδας ένα πρόγραμμα που να σας βολεύει χρονικά και τηρήστε το.

3. Δεν πίνουμε αρκετό νερό: εντάξει έχουμε βαρεθεί να το λέμε, να το γράφουμε, να το διαβάζουμε, αλλά όσες φορές και να ειπωθεί δεν είναι αρκετές για να υπογραμμιστεί ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι το νερό για το σώμα μας -άρα και για το αδυνάτισμα. Φροντίστε να έχετε πάντα πάνω στο γραφείο σας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και εύκαιρες μερικές φέτες λεμόνι, λίγο ginger, αγγούρι ή μέντα για να το αρωματίζετε, αν βαριέστε να το πίνετε σκέτο.

4. Τρώμε όταν δεν είμαστε καλά συναισθηματικά: οι πολλές υποχρεώσεις και οι εναλλαγές στην ψυχολογία μας είναι ο πιο συνηθισμένος παράγοντας που μας οδηγεί στο να παρεκτρεπόμαστε στο φαγητό, ρίχνοντάς το στα γλυκά και τους (υπερβολικούς) υδατάνθρακες για να βρούμε παρηγοριά. Για αυτό καλό είναι να έχετε κάθε μέρα έτοιμα, υγιεινά σνακ που θα έχετε φτιάξει από το σπίτι, όπως φέτες άπαχο τυρί, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κλπ με λίγες θερμίδες, για να «ξεσπάτε» σε αυτά αντί στις σοκολάτες.

Πηγή: queen.gr

Όλη η επικαιρότητα