Τεχνολογία

Τα 4 πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητάμε στο Google!

ggg-1-702x336.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η φράση «δεν ξέρεις κάτι; Γκούγκλαρέ το!» αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την ισχύ που έχει η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google στη ζωή μας.

Φυσικά, η παροχή της διαδικτυακής αναζήτησης γίνεται με… κόστος για το χρήστη: η Google συλλέγει διαρκώς πληροφορίες για την ιντερνετική συμπεριφορά μας και τις αξιοποιεί προκειμένου να μας στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις, οι οποίες αποτελούν και το βασικό -και εξαιρετικά μεγάλο- έσοδο της εταιρείας. Αυτό είναι γνωστό και λίγο-πολύ αποδεκτό από τους χρήστες της Google.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι »απαγορευμένες» αναζητήσεις στην Google:

1. Αναζητήσεις που δείχνουν τον τόπο κατοικίας μας: από ένα τόσο απλό στοιχείο, η Google και όσοι την αξιοποιούν μπορούν να μάθουν δεκάδες στοιχεία για εμάς: ονοματεπώνυμα, συνήθειες, ανάγκες, αγορές, κλπ.

2. Αναζητήσεις για ιατρικά ζητήματα: δυστυχώς, οι αναζητήσεις για θέματα υγείας μπορούν να αποκαλύψουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες για εμάς σε τρίτους. Άφήστε που μερικές φορές οι πληροφορίες που μας δίνονται είναι αναξιόπιστες.

3. Αναζητήσεις που ενδέχεται να αποκαλύψουν ανησυχίες/ανασφάλειές μας: από αναζητήσεις για δίαιτες, μέχρι αναζητήσεις για πονοκεφάλους ή κρίσεις πανικού, όλα αποτελούν «τροφή» για διαφημιστικές καμπάνιες που πατούν πάνω στις ανασφάλειές μας.

4. Αναζητήσεις για ύποπτα ζητήματα: ιδίως όταν είμαστε στη δουλειά, λέξεις που μπορούν να προκαλέσουν το «ενδιαφέρον» των αρχών απλώς απαγορεύονται, όταν κάνουμε διαδικτυακές αναζητήσεις. Τόσο απλά. Μην το κάνετε, αν δεν θέλετε να μπλέξετε.

Πηγή: thestival.gr

Όλη η επικαιρότητα