Γυναίκα

Tα 4 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ισιώνεις τα σγουρά μαλλιά σου

Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση «ίσιωμα μαλλιών». Όχι μια τόσο απλή υπόθεση για γυναίκες που έχουν προικιστεί από τη φύση με σγουρά μαλλιά.

Πολλές φορές, γυναίκες με ίσια μαλλιά ζηλεύουν τις γυναίκες με σγουρά και το αντίστροφο. Όταν, όμως, μια γυναίκα θέλει να πάει κόντρα στο φυσικό της χτένισμα τότε πρέπει να ακολουθήσει κανόνες ώστε να έχει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο, με διάρκεια αποτέλεσμα. Αν θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου μόνη σου, χωρίς να επισκεφθείς κομμωτήριο (και να έχεις αποτέλεσμα) πρέπει να διορθώσεις κάποια λάθη που κάνεις πολύ συχνά.

1) Το ισιωτικό των μαλλιών σου δεν έχει ρύθμιση της θερμοκρασίας: Η υφή των μαλλιών κάθε γυναίκας είναι διαφορετική, έτσι διαφέρει και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χτενίζονται. Όταν αγοράζεις ισιωτικό μαλλιών χωρίς να μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο.

2) Ισιώνεις πολλά μαλλιά μαζί: Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σου. Τα μαλλιά θα πρέπει να ισιώνονται έχοντας πρώτα χωριστεί σε μικρά τμήματα. Μπορεί με αυτό τον τρόπο η διαδικασία του ισιώματος να είναι λίγο παραπάνω χρονοβόρα, ωστόσο είναι πλέον αποτελεσματική.

3) Δεν ξεβγάζεις επαρκώς τα μαλλιά από το conditioner και την μάσκα: Ο καπνός που βγαίνει από τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του ισιώματος είναι καταστροφικός για τις μπούκλες σου και προέρχεται από το κακό ξέβγαλμα των εν λόγω προϊόντων. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα των προϊόντων πριν ισιώσεις τα μαλλιά σου.

4) Βάζεις μεγάλη ποσότητα προιόντων styling στο τέλος: Οφείλεις να είσαι προσεκτική με την ποσότητα των προιόντων styling που χρησιμοποιείς στο τέλος του ισιώματος. Μεγάλη ποσότητα προϊόντων styling προκαλεί λιπαρότητα και αλλοιώνει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πηγή: bovary.gr 

Όλη η επικαιρότητα