Style

Τα 5 πουκάμισα που θα χρειαστείς φέτος (και κάθε χειμώνα)

Ακούστε το άρθρο

Ανοίγεις την ντουλάπα σου και όσο κι αν έχεις καταφέρει να τη διατηρήσεις σε μία τάξη, το αποτέλεσμα μάλλον είναι πάντα χαοτικό. Έχεις μία στοίβα από t-shirts με στάμπες, άλλα από συναυλίες και με funny quotes που σου έχουν κάνει δώρο οι φίλοι σου. Έχεις στοιβαγμένα τα τζιν σου από τότε που φορούσες τα κίτρινα, τρακτερωτά μποτάκια και φυσικά τη συλλογή σου από φανέλες της αγαπημένης σου ομάδας. Κάπου εκεί θα έχεις κι αυτά τα ρούχα που φοράς καθημερινά, τα οποία προφανώς χάνονται στο χαμό και καταλήγεις να φοράς τα ίδια και τα ίδια.

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις μία σειρά εκεί μέσα; Να ξεκινήσεις με τα βασικά και μετά είσαι ελεύθερος.

Ένα από τα βασικά items για σένα είναι το πουκάμισο. Είτε είσαι φανατικός, είτε απλά το φοράς όταν πρέπει, δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει από την ντουλάπα σου. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να έχεις ένα πουκάμισο που να λειτουργεί σαν τις κάρτες στα ξενοδοχεία που ανοίγουν όλες τις πόρτες. Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες, εσύ γιατί να φοράς το ίδιο πουκάμισο με τα πάντα;

Οι fashion experts Ηλίας Μιχαλόλιας και Χάρης Γκοτζαμανίδης μίλησαν για τα πουκάμισα και σου δίνουν τα Top 5 που πρέπει να έχεις κάθε χειμερινή σεζόν. Εκείνοι ξέρουν, εσύ τους εμπιστεύεσαι.

Το λευκό που πάει σε όλους

(Λευκό πουκάμισο, Brunello Cucinelli)

Ένα λευκό βαμβακερό πουκάμισο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Μπορεί να φορεθεί μόνο του, κάτω από πουλόβερ, με τη γραβάτα σου κι ένα σακάκι, έτοιμο για το business ντύσιμό σου.

Το διαχρονικό γαλάζιο

(Cotton-Piqué Shirt, Polo Ralph Lauren)

Ένα γαλάζιο βαμβακερό πουκάμισο, όσο κι αν σου φαίνεται ότι όταν το φοράς μοιάζεις με τύπο άνω των 50, είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και κολακεύει κάθε χρωματικό τόνο επιδερμίδας. Συνδυάζεται εύκολα κι όχι μόνο με γκρι κοστούμι.

Ο Ηλίας και ο Χάρης προτείνουν να το φορέσεις με ένα μαύρο παντελόνι για να έχεις μία σταθερή βάση και ανάλογα με τα παπούτσια θα σε πάει παντού, με μαύρα δερμάτινα παπούτσια, με ένα ζευγάρι Vans, με suede Chelsea boots ή λευκά Stan Smith.

To denim πουκάμισο των office escapers

(Cotton-Chambray πουκάμισο, Loro Piana)

Μετά το τζιν παντελόνι, το επόμενο απαραίτητο είναι το denim πουκάμισο. Επίλεξε ένα από μαλακό denim ύφασμα για να μπορείς να το φοράς πιο εύκολα, ακόμα και μέσα από το κοστούμι σου μαζί με street oriented sneakers.

Το casual καρό για cozy outfits

(Cheked shirt, Tom Ford)

Τα καρό, φανελένια πουκάμισα είναι αρκετά ζεστά, κατάλληλα για τον χειμώνα αλλά και για ένα σαββατοκύριακο εκτός πόλης. Για να κρατήσεις όμως τα προσχήματα με το καρό σου πουκάμισο, ειδικά αν είναι μόνο ένα στη συλλογή σου, τότε διάλεξε σε αποχρώσεις γκρι και μαύρες, χωρίς έντονες αντιθέσεις και όχι με υπερμεγέθη prints.

To κλασικό με τις ρίγες

(Striped cotton-poplin shirt, Maison Kitsuné)

Ίσως είναι ένα από τα πιο classic πουκάμισα που ταυτόχρονα είναι και μοντέρνο για την αντρική γκαρνταρόμπα. Αυτό που θέλει προσοχή είναι οι ρίγες. Φρόντισε να είναι λεπτές και πολλές και σε καμία περίπτωση το ακριβώς αντίθετο γιατί θα χάσει την ταυτότητά του. Ιδανικά χρώματα το λευκό και το μπλε.

Βάλε μία τάξη λοιπόν στο στιλ σου, ξεκνώντας από τα βασικά.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα