Life

Τα 9 πιο συχνά όνειρα και πώς τα ερμηνεύουν οι ψυχολόγοι

oneira.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα όνειρα και ιδιαίτερα οι εφιάλτες δηλώνουν καταστάσεις που βιώνουμε και που δεν μπορούν να εκφραστούν αλλιώς παρά μόνο από το υποσυνείδητο.

Δείτε τι δείχνουν ορισμένοι από τους πιο κοινούς εφιάλτες και πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη των ειδικών.

Πολλοί ψυχολόγοι έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να ερμηνεύσουν όνειρα αλλά νέες μελέτες φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη για την ανάλυσή τους. Ο Ian Wallace, ψυχολόγος και ερευνητής, έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 150.000 όνειρα κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης (περισσότερα από 30 χρόνια) εμπειρίας του. Δημιούργησε λοιπόν μια λίστα που περιλαμβάνει τα πιο συχνά όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι, τη σημασία τους αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που υποδηλώνουν.

Βρίσκετε ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο – Ανακαλύπτετε ένα νέο ταλέντο

Τι σημαίνει: Τα δωμάτια ενός σπιτιού αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σας. Έτσι το όνειρο αυτό σας δείχνει πως μάλλον ανακαλύπτετε ένα ταλέντο που δεν γνωρίζατε πως έχετε.

Τι πρέπει να κάνετε: Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε ψάχνοντας για να βρείτε νέες πτυχές του εαυτού σας τόσες περισσότερες θα βρίσκετε. Προσπαθήστε όμως να μην αναλώνεστε σε αυτά που ήδη γνωρίζετε.

Όχημα εκτός ελέγχου – Νιώθετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο της εξέλιξής σας

Τι σημαίνει: Το μεταφορικό μέσο αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να κάνετε συνεπή πρόοδο προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Νιώθετε λοιπόν πως έχετε χάσει το δρόμο προς την επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να προσπαθήσετε να αποκτήσετε τον έλεγχο της κατάστασης, χαλαρώστε και ακολουθήστε το ένστικτό σας. Πιθανότατα, να σας κατευθύνουν καλύτερα από τη λογική σε αυτή τη φάση καθώς το άγχος να κοντρολάρετε τα πάντα σας απορυθμίζει.

Πέφτετε – Έχετε προσκολληθεί σε μία κατάσταση για μεγάλο διάστημα

Τι σημαίνει: Φαίνεται πως έχετε “κολλήσει” σε κάτι, συνήθως δυσάρεστο, που όμως δεν έχει εξέλιξη, είναι οδυνηρό και του δίνετε πολύ περισσότερη σημασία από όση αξίζει ή όση αντέχετε.

Τι πρέπει να κάνετε: Όπως ακριβώς και με το όχημα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Αντί όμως να ανησυχείτε για την απώλεια του, καλό θα ήταν να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να “πέσει”, ώστε να ξεκολλήσετε από αυτή την κατάσταση και να μπορέσετε να ξανασηκωθείτε.

Πετάτε – Μόλις απαλλαχτήκατε από ένα “βαρύ φορτίο”

Τι σημαίνει: Το ότι είστε σε θέση να πετάτε, δείχνει πως έχετε έναν “νέο εαυτό” να παρουσιάσετε στους γύρω σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Με όποιον τρόπο κι αν έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα απελευθέρωσης, είτε από τύχη είτε με κόπο, φαίνεται πως έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε ένα εμπόδιο του παρελθόντος και νιώθετε πλέον αισιόδοξοι. Διατηρήστε λοιπόν αυτό το αίσθημα ανανέωσης και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να μετανιώσει για την απόφαση που πήρατε όσο δύσκολη κι αν ήταν.

Απροετοίμαστοι για μία εξέταση – Κάνετε έντονη κριτική στον εαυτό σας

Τι σημαίνει: Οι εξετάσεις υποδηλώνουν το πώς εμείς οι ίδιοι κρίνουμε την ικανότητά μας να εκτελέσουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα.

Τι πρέπει να κάνετε: Μην βυθίζεστε ατελείωτες ώρες στην αυτοκριτική σας. “Αγκαλιάστε” το χαρακτήρα σας με τα μειονεκτήματά του και δώστε βάση στα ταλέντα και στις γνώσεις σας αναπτύσσοντάς τα.

Δεν βρίσκετε την τουαλέτα – Δυσκολεύεστε να εκφράσετε τις ανάγκες σας

Τι σημαίνει: Η τουαλέτα αντικατοπτρίζει τις βασικές σας ανάγκες που για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να τις εκφράσετε.

Τι πρέπει να κάνετε: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο να βρείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε εσείς, όχι στο τι ζητούν οι άλλοι από εσάς.

Γυμνοί μπροστά σε κόσμο – Αισθάνεστε ανασφάλεια

Τι σημαίνει: Επιλέγουμε την ένδυσή μας για να παρουσιάσουμε μία συγκεκριμένη εικόνα προς τα έξω. Βλέποντας λοιπόν πως είμαστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο, δείχνει πως αισθανόμαστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι.

Τι πρέπει να κάνετε: Αν και δεν είναι εύκολο, πρέπει απλά να “ανοιχτείτε” στους άλλους ανθρώπους και να δείξετε ποιοι πραγματικά είστε.

Χάνετε κάποιο δόντι – Χάνετε την εμπιστοσύνη σας

Τι σημαίνει: Τα δόντια συμβολίζουν την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που αισθάνεται κάποιος. Όταν λοιπόν βλέπετε πως τα χάνετε, μάλλον η εμπιστοσύνη σας για ένα άτομο ή μία κατάσταση έχει κλονιστεί.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να βλέπετε την κατάσταση αυτή ως κάτι που θα σας αφήσει ανίσχυρους και αποδυναμωμένους, σκεφτείτε ήρεμα και λογικά την κατάσταση και αντιμετωπίστε την σαν μία πρόκληση.

Σας καταδιώκουν – Θέλετε να αντιμετωπίσετε κάτι αλλά δεν ξέρετε πώς

Τι σημαίνει: Το να βλέπετε πως κάποιος σας κυνηγά δεν σημαίνει πώς θέλετε να αποφύγετε κάτι. Δείχνει πως έχετε καταλάβει πως πρέπει να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση ή πρόβλημα αλλά δεν έχετε βρει ακόμα τον σωστό τρόπο για να το κάνετε.

Τι πρέπει να κάνετε: Αυτό το ζήτημα που σας κυνηγά είναι συχνά μία μεγάλη ευκαιρία για να επιδιώξετε κάποιον προσωπικό και σημαντικό στόχο. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά με αυτόν τον τρόπο το υποσυνείδητο “κεντρίζει” την προσοχή σας προσπαθώντας να σας κάνει να αντιληφθείτε κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα.

yolife.gr

 

Όλη η επικαιρότητα