Κύπρος

Τα άκουσαν οι βουλευτές για τα αμπελοπούλια

Ακούστε το άρθρο

Στη θέση τους έβαλε τούς βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας της Κύπρου, Παντελής Χατζηγέρου, στους οποίους εξήγησε πως οι περί προστασίας και διαχείρισης άγριων πτηνών και θηραμάτων νόμοι είναι από τους καλύτερους και αυστηρότερους και άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν οι περισσότερες από τις αλλαγές που προτείνουν οι βουλευτές. Η συζήτηση έγινε σε χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και επικεντρώθηκε στις τροποποιητικές προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν.

Ο κ. Χατζηγέρου λοιπόν έδωσε και παραδείγματα στους βουλευτές, σε μια προσπάθεια να τους αποδείξει τα θετικά αποτελέσματα που έχει ο νόμος. Εξήγησε πως φέτος αυξήθηκαν οι κυνηγοί οι οποίοι «έβγαλαν» άδεια κυνηγίου. Υπήρξαν όπως είπε 1.500 νέες άδειες κυνηγίου.

«Πιστεύουμε πως αυτοί οι κυνηγοί πήγαιναν κυνήγι χωρίς να έχουν άδεια. Τώρα με τα πρόστιμα που υπάρχουν, δεν τους αφήνουμε περιθώρια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πριν από μερικούς μήνες όταν πήγαινε κάποιος σε περιοχές που παραδοσιακά παγιδεύουν αμπελοπούλια νόμιζε πως ήταν «σε ζωολογικό κήπο από τα μηχανάκια που υπήρχαν και τα οποία μιμούνταν τις φωλιές πουλιών». Τώρα η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ανέφερε. Ενημέρωσε ακόμα τους βουλευτές πως έχουν εκδοθεί 66 εξώδικα και το ποσό ανέρχεται στις 260 χιλιάδες ευρώ. Έχει ήδη καταβληθεί το 62% του ποσού, ένα ποσοστό 20% θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και εκκρεμεί η πληρωμή του 20%.

Πηγή: dasarxeio.com

Όλη η επικαιρότητα