Style Γυναίκα

Τα άνετα ankle boots που θα φοράμε όλο το φθινόπωρο

Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο είναι για το στυλ η εποχή των μεγάλων αντιθέσεων.

Τα πολυφορεμένα καλοκαιρινά σανδάλια συνομιλούν στη ντουλάπα με τα sneakers, ενώ τα πρώτα «μεταβατικά» μποτάκια έρχονται δειλά δειλά στο προσκήνιο.

Μόλις εξατμιστεί η καλοκαιρινή ζέστη και η ψύχρα αρχίσει να «τσιμπάει» τα βράδια, ξεκινά η αναζήτηση για το ιδανικό φθινοπωρινό ankle boot ή αλλιώς το παπούτσι-επένδυση που θα συνοδεύει στο εξής τα all day looks σου.

Τα τελευταία χρόνια, η άνεση και η πρακτικότητα έχουν κερδίσει έδαφος στον κόσμο της μόδας- για την ακρίβεια κυριαρχούν σχεδόν ολοκληρωτικά και γίνονται σύμμαχοι της σύγχρονης γυναίκας. Έτσι, τα νέα μποτάκια της σεζόν φτάνουν στο ιδανικό ύψος (τον αστράγαλο), αποκτούν άνετες, μαλακές σόλες, “γωνίες”, πρακτικά φερμουάρ και κορδόνια και chunky, σταθερά τακούνια.

Από αθλητικού τύπου «ορειβατικά», μέχρι minimal και cowboy chic, αυτά είναι τα κυρίαρχα στυλ ankle boots που δε θα αποχωριστούμε αυτή τη σεζόν.

Ογκώδεις σόλες

Όχι, δεν πρόκειται για ψηλά, άβολα παπούτσια αλλά το ακριβώς αντίθετό τους.

Τα φετινά ankle boots “δανείζονται” τις ογκώδεις, μαλακές σόλες των sneakers κερδίζοντας μαζί την άνεση που εκείνα προσφέρουν. Το καλύτερο;

Φοριούνται ακόμα και το βράδυ, ρίχνοντας τους τόνους ενός φλοράλ φορέματος ή μιας σατέν μίντι φούστας.

Ζara 

Dr Martens

Wild West

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να συνηθίσουμε την επιστροφή της καουμπόικης μπότας, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αδιαμφισβήτητα must του χειμώνα.

Η μυτερή, ελαφρώς σηκωμένη μύτη, το τακούνι που μπαίνει προς τα μέσα και τα ανάγλυφα στοιχεία συνθέτουν ένα statement παπούτσι που δεν περνά απαρατήρητο.

Φοριέται με όλα, αλλά προτίμησέ το για ένα edgy twist στο κλασικό κοστούμι.

Marks & Spencer

Ganni

Minimal chic

Η επέλαση του μινιμαλισμού των ‘90s επέδρασε καταλυτικά στα ankle boots της σεζόν.

Απέριττα, κομψά και συνήθως total black, τα minimal μαύρα μποτάκια δίνουν μια sleek νότα στα καθημερινά looks, προτιμούνται για βράδυ αλλά δεν περνούν απαρατήρητα το πρωί.

Το Matrix effect είναι εδώ και είναι τάση.

Mango

By Far

via

Όλη η επικαιρότητα