Ελλάδα

Τα Αστυνομικά Νέα της Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα βιαίας προσαγωγής

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Γ’ Ανακριτή  Πατρών, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται  η σύλληψη του, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες το πρωί στην Πάτρα προσέγγισαν με αυτοκίνητο 40χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές του γιού της, προκειμένου να τακτοποιήσουν ασφαλιστική του εκκρεμότητα, της απέσπασαν κοσμήματα. Οι δράστες αναζητούνται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκτονία

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκτονία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 26.1.2017 έως  27.01.2017, στην Πάτρα, δηλητηρίασαν με τροφή που περιείχε άγνωστη ουσία, δυο σκυλιά ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα την θανάτωση τους. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το πρωί στην Ζαχάρω, προσέγγισαν με αυτοκίνητο 75χρονη ημεδαπή, στην οποία παρουσιάστηκαν ως εφοριακοί και φίλοι του γιού της και με το πρόσχημα πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα οικονομική εκκρεμότητά του, στην εφορία, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση νομοθεσίας  Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο 42ο χιλιόμετρο Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στην Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 39 ετών, καθώς και μια 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (420) γραμμαρίων, η οποία και  κατασχέθηκε.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση και  παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο 42ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στην Μανωλάδα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ από τον έλεγχο του αυτοκίνητου που οδηγούσε  διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και ασφαλιστηρίου συμβόλαιο, ενώ δεν είχε τοποθετημένες της πινακίδες κυκλοφορίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ψευδή ανωμοτί κατάθεση παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας οδηγός ταξί, διότι κατελήφθη  να οδηγεί το ταξί του, χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία του είχε αφαιρεθεί για χρονικό διάστημα δύο ετών, για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, ο δράστης, επέδειξε στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ στο εσωτερικό του ταξί βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με υπολείμματα καστανόχρωμης ουσίας.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του,  παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε μισό ναρκωτικό δισκίο και ένα καλαμάκι με υπολείμματα καστανόχρωμης ουσίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 35χρονος ημεδαπός, διότι  με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε ένα  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό αξίας (700) Ευρώ, από οικία ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δυο αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στο Αγρίνιο, ενεργώντας από κοινού και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι εγγονού 81χρονης ημεδαπής, ο οποίος χρειάζεται άμεσα χρήματα, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας (1.200) ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα