Life

Τα έξι καλύτερα Ελληνικά ποτά για να πιεις το καλοκαίρι!

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες παροιμίες: η μία λέει «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο» κι άλλη απαντάει πως «το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό». Επειδή ως γνωστόν η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση, εμείς είπαμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι.

Ναι, το ξέρουμε ότι αγαπάς το ουίσκι, τη βότκα και (ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) το τζιν. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να ξεκολλήσεις λιγάκι και μας αγκαλιάσεις την παράδοση; Δηλαδή θες να μας πεις ότι λίγες συγκινήσεις σε έχει κεράσει το ούζο όλα αυτά τα καλοκαίρια;

Πάμε μια βόλτα σε 6 ελληνικά ποτά από διαφορετικές μεριές τη χώρας μας –άλλα διάσημα κι άλλα σπάνια σαν κρυμμένοι θησαυροί.

Σε αφήνουμε μονάχα με μία προτροπή: δώσε λίγη πίστη παραπάνω στα ελληνικά ποτά και (τα περισσότερα από αυτά) θα σε ανταμείψουν δεόντως ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι.

ΟΥΖΟ: Γλυκάνισος δίπλα στην ακρογιαλιά και μπαίνεις σε mode «ζάντα αλουμινίου» γεμάτη ευχάριστα οράματα. Δοκίμασέ το και με χυμό βερίκοκο έτσι για αλλαγή. Όπως έχει πει κι ο Πανούσης: «ούζο power, δε ζω μόνο κοιτάζω».
ΤΣΙΠΟΥΡΟ/ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ: Κάτι ξέρουν οι μπαρμπάδες από το χωριό. Όμορφο σαν κρυστάλλινο νερό, δυνατό σαν κεραυνός. Αυτό εδώ είναι το ουίσκι το ελληνικό, δώστου παραπάνω ευκαιρίες ακόμα και σε μπαρ και θα σε ανταμείψει.
ΤΕΝΤΟΥΡΑ: Από την Πάτρα με φουλ αρώματα μπαχαρικών, κυρίως κανέλα και γαρύφαλλο. Μπαίνει σε κοκτέιλ, βοηθάει ως χωνευτικό, πίνετε με παγάκια σαν ποτάρα (και με σόδα ή τόνικ), κυρίως όμως μας χαρίζει τρομερά σφηνάκια!
ΜΑΣΤΙΧΑ: Μοναδική γεύση στον κόσμο από την Χίο. Ιδανική τόσο μετά από μεγάλες μάσες όσο και σε κοκτέιλ. Τυχαίο ότι οι Οθωμανοί απαγόρευαν επί ποινή θανάτου την πώλησή της χωρίς την συγκατάθεσή τους; Δε νομίζουμε.
ΚΙΤΡΟ: Σαν πας στον πηγαιμό για τη Νάξο, φρόντισε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το «εσπεριδοειδές». Ένα λικέρ δροσερό, πικρό λίγο στη γεύση, γλυκό πολύ στη μυρωδιά. Ιδανικό για τους λάτρες της περιπετειώδους γεύσης. Οι λιπόψυχοι μείνετε μακριά.
ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ: Με καταγωγή από την Κέρκυρα δεν έχει συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Να μας συμπαθάνε οι ντόπιοι αλλά αυτό εδώ μας λύγισε. Δύσκολο πολύ στη γεύση, μόνο ως έσχατη λύση ανάγκης ή αν είστε 60 χρονών Θεία.

Πηγή: ratpack.gr

Όλη η επικαιρότητα