Τεχνολογία

Τα Google Glass επιστρέφουν

590_a23ce639a570ebe664b0140c59f0a040.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα Google Glass έκαναν την εμφάνιση τους το 2013 και η πορεία τους ήταν ιδιαίτερα σύντομη.

Πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την παρουσίαση τους, τα Google Glass καταργήθηκαν. Η Google είπε ότι σταματά την πώληση τους. Εμμέσως, πλην σαφώς.

Από τότε μέχρι τώρα, οι φήμες για την επάνοδο των Glass με μία άλλη περισσότερο εξελιγμένη μορφή είναι σχεδόν συνεχείς. Η επιβεβαίωση τους έρχεται τώρα, καθώς η Google κατοχύρωσε μία πατέντα που θυμίζει έντονα τα Glass, με διαφορετική μορφή, βέβαια.

Βέβαια, το ότι τα πρώτα Google Glass απέτυχαν μόνο τυχαίο δεν είναι. Όσοι τα φορούσαν χαρακτηριζόντουσαν ως “Glasshole”. Ένας χαρακτηρισμός που σήμαινε οτιδήποτε προσβλητικό υπάρχει ανάμεσα στον ηδονοβλεψία που καταγράφει σε video οτιδήποτε βλέπει, έως το ναρκισσιστικό ζόμπι της τεχνολογίας που κοιτά όσους δεν φορούν Google Glass ως ανθρώπους του Νεάτερνταλ.

Δεν είναι γνωστό αν και πόσο τα Google Glass θα επανέλθουν, παρά την πρόσφατη κατοχύρωση πατέντας από την Google.

Σύμφωνα με το pcmag.com, τo πιθανότερο είναι ότι η Google θα απευθυνθεί σε ένα πιο περιορισμένο κοινό, ίσως σε επιστήμονες και επαγγελματίες, ή και ακόμη σε φίλων των σπορ. Εκτιμούμε ότι προϊόντα όπως το HoloLens της Microsoft δεν θα την αφήσουν αδιάφορους τους υπευθύνους του Project Aura της Google.

Πηγή: enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα