Υγεία

Τα καλύτερα εποχιακά φρούτα και λαχανικά της άνοιξης

Ακούστε το άρθρο

Τρώγοντας τοπικά εποχιακά προϊόντα σημαίνει ότι παίρνετε τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι διαθέσιμα. Επίσης, τα εποχιακά προϊόντα τείνουν να έχουν αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο την εκάστοτε εποχή. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε πραγματικά αυτά τα ζουμερά, πλούσια σε κάλιο φρούτα μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, όχι στη μέση του χειμώνα. Εδώ είναι μερικά από τα πιο υγιεινά προϊόντα της άνοιξης.

Φράουλα

Όλοι αγαπούν την εποχή της φράουλας, όσο σύντονη κι αν είναι. Οι φράουλες είναι γεμάτες με βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, σημαντικό για το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι φράουλες περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σπανάκι

Παρόλο που μπορούμε να αγοράσουμε σπανάκι όλο το χρόνο, υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει το σπανάκι από ένα τοπικό αγρόκτημα ή κήπο. Το σπανάκι είναι πλούσιο στην αποτοξινωτική χλωροφύλλη και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σε επάρκεια στη διατροφή τους.

Ραβέντι


Το ραβέντι ή ρεβέντι είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της άνοιξης για τους αγρότες. Αποτελεί μια καλή πηγή ασβεστίου και είναι νόστιμο όταν μαγειρεύεται με ένα φυσικό γλυκαντικό ως γλυκό του κουταλιού.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια δεν μπορούν να συγκριθούν όταν πρόκειται για γεύση και διατροφικά οφέλη! Περιέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και σίδηρο. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε τα στον ατμό, ψητά ή σοτάρετέ τα.

Παντζάρια

Τα παντζάρια έχουν διπλή λειτουργία, αφού μπορείτε να φάτε τόσο τη ρίζα όσο και τα χόρτα. Η ζωηρά χρωματισμένη ρίζα τεύτλων είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να είναι χρήσιμη για την αποτοξίνωση του ήπατος. Τα ζαχαρότευτλα είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Κ. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την όραση και για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος και παίζει ρόλο στην υγεία των οστών. Τα παντζάρια είναι νόστιμα ψημένα, τεμαχισμένα σε μια σαλάτα, ή ως χυμός.

Μάνγκο

Αυτά τα ζουμερά και γλυκά τροπικά φρούτα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που ικανοποιεί ακόμα και τους μεγαλύτερους λάτρεις των γλυκών! Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και νιασίνη. Η νιασίνη είναι η βιταμίνη Β, απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα που τρώτε και μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα