Sexy

Tα καυτά κορίτσια των τηλεπαιχνιδιών

ta_kayta_koritsia_ton_tilepaihnidion.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ααπάμε τα τηλεπαιχνίδια. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας από αυτούς υπήρξε ανέκαθεν οι γλάστρες τους.

Όχι, δεν λέμε ότι τα καλύτερα τηλε-παιχνίδια ήταν απαραίτητα εκείνα που είχαν τις περισσότερες ‘γλάστρες’ (Super Deal, Η εκδίκηση της ξανθιάς, 3-2-1). Ωστόσο είναι πάντα ευχάριστο να υπάρχουν κάπου ‘ανθισμένες’ στο background.

Και, αν κάποια από αυτές είναι όντως ταλαντούχα, να κερδίζει ‘προαγωγή’. Όπως συνέβη στην Ελένη Μενεγάκη την οποία πρωτογνωρίσαμε στην Mega Banca δίπλα στον gentleman Γιώργο Πολυχρονίου. Εντάξει, αυτό δεν είναι ακριβώς δίκαιο. Η Ελένη μίλαγε. Και ‘φύσαγε’. Ας πούμε απλά πως είχε ‘ περιορισμένη συμμετοχή’.

Οι κεντρικές παρουσιάστριες

Οι άντρες (Γιώργος Πολυχρονίου, Ανδρέας Μικρούτσικος, Μίλτος Μακρίδης, Σπύρος Παπαδόπουλος) ήταν πάντοτε η συντριπτική πλειοψηφία στο συγκεκριμένο ‘κλάδο’. Υπάρχουν ωστόσο γυναίκες που μας έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη. Όπως π.χ. οι Μαρία Αλιφέρη, Έλενα Ακρίτα (το βλέμμα της στον Αδύναμο Κρίκο έκανε τα γόνατά σου να τρέμουν), Πολίνα, Βάσια Τριφύλλη, Πόπη Χατζηδημητρίου, Ξένια Καλογεροπούλου, Τζοβάνα Φραγκούλη, Nαταλία Γερμανού, Σοφία Αλιμπέρτη ( Είσαι πιο έξυπνος από ένα 10χρονο) και η Μαίρη Μηλιαρέση του Ρουκ Ζουκ.

Ενώ, αν πάρουμε την λίστα από την αρχή, πίσω στα oμιχλώδη 80s, βρίσκουμε δυνατά ονόματα τα οποία, την εποχή τους, το είχαν το sex appeal τους. Όπως οι Ρίκα Βαγιάνη (Αν θυμάμαι καλά,1986), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μονομαχίες, 1987), Μαίρη Χρονοπούλου (Μπάσκετ των γνώσεων, 1983), Γωγώ Ατζολετάκη (Πίσω από τις λέξεις, πίσω από τις εικόνες, 1986), Μπέτυ Λιβανού (Το μυστικό της Colgate,1971), Κατιάνα Μπαλανίκα (Τόμπολα γνώσεων, 1990) και η ‘αειθαλής’ Ελένη Φιλίνη (Τύχη και γνώσεις, ΕΤ1, 199)

Πάντως, όπως και να’χει, οι καθαρόαιμα σέξι παρουσιάστριες τηλε-παιχνιδιών, είναι πολύ λιγότερες. Το σωστό είναι να ξεκινήσουμε με τα supermodel που δοκίμασαν εδώ την τύχη τους. Δηλαδή την -μια και μοναδική- Βίκυ Καγιά που την είδαμε για 7 επεισόδια στο ‘Είσαι Μέσα;’ του Σαρτίνι το 2008 στον Alpha.

Kαι μετά να περάσουμε στα super sex symbol. Όπως την Γωγώ Μαστροκώστα του Παίξε Γωγώ παίξε (Alpha, 2003). Ναι, ούτε εγώ θυμάμαι τι είναι. Έχει όμως Γωγώ, οπότε ΟΚ.

Με ειδική μνεία ότι εδώ είχε στο πλευρό της την υπέροχη, λαχταριστή, μελαχρινή οπτασία Ιωάννα Κανελλοπούλου που πρωτογνωρίσαμε ως ταχυδρόμο της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Και η οποία ήταν μαζί με την Φαίη Σκορδά σε ένα ακόμη παιχνίδι, το ‘Γειά σου Δαρβίνε’ του Βαγγέλη Περρή.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ‘απλά’ sex symbol όπως την Μαρίνα Τσιντικίδου στο Έλα στο bizz (Mega, 1998). Αξέχαστη. Και, μεταξύ μας, λίγο υποτιμημένη συνολικά.

Και την αφόρητα σέξι Μάνια Ντέλου του Όλα ή Τίποτα (Alter, 2000). Κάθε εξώφυλλο της οποίας για κάποιο λόγο θυμάμαι.

Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα η Καλομοίρα του Big In Japan (Alpha, 2009), την εποχή που έμενε μεν μόνιμα στην Αμερική, αλλά δεν είχε κάνει ακόμη τα παιδιά της. Τότε που είχε πάψει δηλαδή να είναι κοριτσάκι και είχε γίνει ‘τουμπανάκι’. Όπως πιστοποιεί και η συγκεκριμένη φωτογράφηση της στο Nitro.

Καθώς επίσης η αγαπημένη μας Νάντια Μπουλέ του Blackout (και, λιγότερο, του The Biggest Game Show in the World). Εξαιρετική στο ρόλο της. Αυστηρή. Χιτσκοκικά ξανθιά. Και, επιμένουμε, εσαεί πιο σέξι από ότι πιστεύεις.

Τι μένει για το τέλος; Μα φυσικά η Ευγενία Μανωλίδου που πρωτογνωρίσαμε στο -καθόλου chic- ‘Η Στιγμή της Αλήθειας’. Μια γυναίκα που, ανεξάρτητα επιλογών και πολιτικών πεποιθήσεων, έχει κάτι που δικαίως μας αναστατώνει.

Οι συμπαρουσιάστριες που βγάζουν το ‘φίδι’ από την τρύπα

Aυτό δηλαδή που θεωρείται η Τζούλια Νόβα στον Τροχό της Τύχης. Αν και φαντάζομαι ότι δεν θα μιλάει και πολύ.

Αυτό που ήταν και η Κρίστα στον original Τροχό με τον Γιώργο Πολυχρονίου. Μια γυναίκα που μας είχε εντυπωσιάσει τότε, που δεν είχαν δει και πολλά τα μάτια μας. Μια γυναίκα που, και σήμερα να έσκαγε μύτη, στοιχηματίζω ότι πάλι θα μέτραγε.

Γενικά η συμπαρουσιάστρια είναι πολύ βασικό εργαλείο σε ένα τηλε-παιχνίδι. Οφείλει και να είναι τούμπανο και να μπορεί να τα λέει. Αυτή που θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά είναι η Ορθούλα Παπαδάκου στο Fort Boyard. Ο ρόλος της πήγαινε. Και φαινόταν να ζει το παιχνίδι περισσότερο και από τους ίδιους τους παίκτες.

Ενώ αγαπημένη μου ‘γλωσσοκοπάνα’ ήταν και παραμένει η Έλενα Καρποντίνη του Wipeout (και του Play and Win). Μια Γαλατσιώτισσα να την πιεις στο ποτήρι.

Από εκεί και πέρα, ψάχνοντας, είδα και θυμήθηκα την ‘διπλοθεσίτισσα’ Γιολάντα Διαμαντή των Ο καλύτερος κερδίζει (1994-1997) και Τζόκερ (1999).

Τις καμπύλες και την εξωτική ομορφιά της Σταρ Ελλάς Δήμητρας Αιγινίτη του Πιστευτά και Απίστευτα (ΕΤ1, 2001)

Το υπέροχο κορμί -κατ’εμέ, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην Ελλάδα- της ναυγοσώστριας (στην πραγματικότητα και στην TV) Ευγενίας Γκιζέλη στο ‘Μια τρύπα στο νερό’.

Την Άννα Μπαξεβάνη δίπλα στον Μίλτο Μακρίδη στο Ταυτότητα (2007-2008). Μια κοπέλα τις γυμνές καμπύλες της οποίας και την χαριτωμένη ‘αφέλεια’ θυμάμαι έντονα από την εποχή του Maxim.

Και το δίδυμο του Distraction. Συγκεκριμένα την Θεσσαλονικιά playmate Αφροδίτη Λασκούδη την 2η σεζόν δίπλα στον Θανάση Βισκαδουράκη (8 επεισόδια). Η οποία βρέθηκε και στο ‘Η Εκδίκηση της ξανθιάς’.

Και την Έλενα Γράβεζα την πρώτη σεζόν δίπλα στον Ηλία Ψινάκη (6 επεισόδια).

Μάλιστα η Γράβεζα, μια εξαιρετική ξανθιά που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί και πως χάθηκε (πλέον είναι μανούλα και, αν έχω καταλάβει καλά, έχει ανοίξει σουβλατζίδικο) , ήταν μια από τις τρεις ‘εκτελέστριες’ του Ανδρέα Μικρούτσικου στο ‘Άντρες έτοιμοι για Όλα’.

Μαζί, θυμίζω, με την Στέλλα Καπεζάνου και την φαντασμαγορική Δήμητρα Ρουμπέση. Ναι, ο Αντρέας μας είχε πάντα καλό γούστο στις γυναίκες.

Το Super Game και οι απόγονοί του

Κερδίζεις λεφτά. Και παίζονται στην τηλεόραση. Αλλά δεν είναι ‘κανονικά’ τηλε-παιχνίδια αφού παίκτες είναι οι τηλε-θεατές που παίρνουν τηλέφωνο. Με ότι χρέωση αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο δεν θεωρήσαμε σωστό να μην πούμε ένα καλό λόγο για τα κορίτσια που βγάζουν έτσι το μεροκάματό τους. Ξεκινώντας από την πρωθιερέα του είδους, Ελίνα Κέφη (Super Game, 1998). Υπέροχα μάτια. Φανταστικό κορμί. Και την Ελευθερία Παντελιδάκη (Super Game, 1998). Επίσης υπέροχα μάτια. Επίσης φανταστικό κορμί.

Και φθάνοντας ως την Δήμητρα Κοντογιάννη των 1000 € στο λεπτό και Perfect 10 ή την next top model Στεφανία Παπαγιάννη του Boing.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Και τώρα, επιτέλους, φτάσαμε στο ψητό. Εκείνα τα παιχνίδια δηλαδή που οι γλάστρες έκαναν εντελώς κουμάντο σε όλο τον λαχανόκηπο. Ξεκινώντας φυσικά από το 3-2-1 του Ant1.

Εκεί που πρώτο βιολί ήταν η Άννα Μαρία Λογοθέτη και τα κανόνια της.

Πιο άμεση και ‘κορίτσι διπλανής πόρτας’ η Μαρίνα Λαμπροπούλου.

Και πιο κλασάτη, εντυπωσιακή και πανέμορφη η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με τα υπέροχα πράσινα μάτια. Σύντροφος από τότε μέχρι σήμερα Μιχάλη Ρακιντζή.

Ενώ εξίσου προικισμένο υπήρξε πιο πρόσφατα (βλέπε 2008) το Show me the Money με τον Χρήστο Φερεντίνο. Αυτό με τις 13 χορεύτριες που στέκονται μπροστά στον παίκτη.

Μεταξύ των οποίων βρίσκουμε την Μένια Μαθιουδάκη, μοντέλο, χορεύτρια και νυν ηθοποιό στο Μπρούσκο και το Ρουά Ματ. Η οποία έχει υπάρξει επίσης μια από τις ξανθιές του ‘Η εκδίκηση της ξανθιάς’ για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω. Ενώ έχει φωτογραφηθεί και για το Maxim.

Την χορεύτρια Σουζάνα Σκαρλάτου.

Tην Εύα Τακάκη που συνεχίζει να ασχολείται με το μόντελινγκ.

Και η υπέροχη Δαλιδά Γκουτιέρεζ, την Βραζιλιάνικης καταγωγής barwoman και μοντέλο που πλέον έχει γίνει τραγουδίστρια. Ένα απύθμενα σέξι πλάσμα που μένει χαραγμένο στη μνήμη όποιου τη γνωρίσει.

Και σκέψου ότι εδώ μιλάμε για 13 χορεύτριες. Στο ‘Η εκδίκηση της ξανθιάς’ με τον Γιώργο Λιάγκα τα πράγματα ήταν χειρότερα αφού οι ξανθιές ήταν περισσότερες. Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι είχα φτάσει στο σημείο να ξέρω και να έχω κανονίσει να έχουν φωτογραφηθεί σέξι, πάνω από το 60% αυτών.

Όπως και να’χει στο παιχνίδι αυτό ήταν που είδαμε, μεταξύ άλλων, την Αφροδίτη Καπατσέλη, barwoman, μοντέλο, ξηγημένο παιδί και αγαπημένο κορίτσι των αντρικών περιοδικών για 2-3 χρόνια.

Tις Ελευθερία Παντελιδάκη, Αφροδίτη Λασκούδη και Μένια Μαθιουδάκη, για τις οποίες μιλήσαμε παραπάνω.

Την Έλσα Τόλη, μοντέλο, ξηγημένο παιδί, πάλαι ποτέ κορίτσι του Ζαγοράκη και αγαπημένο κορίτσι των αντρικών περιοδικών για πολλά χρόνια.

Την εξαιρετικά καμπυλωτή Ρία Τσίγα, που πρωτογνωρίσαμε από τη στήλη της μόδας στον Όμορφο Κόσμο και τις φωτογραφήσεις της σε αντρικά περιοδικά.

Την Playmate Βιβή Τσιάμη, δίμετρη και τσαμπουκαλεμένη.

Την ‘ζουζούνα’ Άρτεμις Αστεριάδη, petite στο μέγεθος αλλά εξαιρετικά πρόθυμη να φωτογραφηθεί χωρίς ιδιαίτερα πολλά ρούχα.

Και, δεκάδες, κυριολεκτικά άλλες, όπως η Έλενα Φάκου, η Σοφία Παρθενίου και η εσαεί ‘πέτρα του σκανδάλου’ Εμμανουέλα Σπανού.

Εξίσου πολλά και υπέροχα ήταν και τα κορίτσια του Χρήστου Φερεντίνου στο Super Deal. Μια εκπομπή που έχω στην καρδιά μου γιατί εδώ ήταν που πρωτογνώρισα την -16χρονη τότε- Χριστίνα Στεφανίδη. Kαι ναι, αν αναρωτιέσαι, έβγαζε μάτι από τότε ότι, όταν μεγαλώσει, θα εξελιχθεί σε heartbreaker.

Συγκεκριμένα είχα βρεθεί στο πλατό για να αποφασίσω ποια από τα 26 κορίτσια με τις βαλίτσες θα επιλέγαμε ως ‘φόντο’ στην φωτογράφηση του Χρήστου Φερεντίνου στο Nitro. Αν θυμάμαι καλά είχα διαλέξει εξαρχής την Βανέσα Χολέβα. Η οποία αργότερα έκανε και αρκετές φωτογραφήσεις.

Και την Βενετία Κυρίου για την οποία ισχύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με την Βανέσα. Με την εξαίρεση ότι είναι ξανθιά.

Δεν θυμάμαι καθόλου, το παραδέχομαι, την Μένια Μαθιουδάκη. Όπως δεν θυμάμαι την Κεφαλονίτισσα Μις Τουρισμό 2008 Ελπίδα Σταθάτου.

Tην ‘μου θυμίζεις την Πάμελα Άντερσον’ Βαρβάρα Κίρκη.

Την Ειρήνη Παπαδοπούλου, πολύ πριν το X-Factor και τα φετινά μεγαλεία της στο Dancing With the Star. Όταν δηλαδή ακόμη έψαχνε να βρει τον τρόπο εισόδο στην showbiz.

Την Λίνα Μαρίλη, με το εξαιρετικό κορμί και το υπέροχο πρόσωπο, που έκανε και άλλα πράγματα μετά το Deal.

H την εντυπωσιακή barwoman Μαρία, που γνωρίσαμε στην συνέχεια από το Next Top Model. Εξαιρετικό κορμί. Εξαιρετικός χαρακτήρας.

Ενώ ανάμεσα στα κορίτσια υπήρχε και η Μις Πελοπόννησος και Playgirl Εύα Δελλή (η μελαχρινή της πιο κάτω φωτό).

Όμως το πιο σέξι τηλε-παιχνιδι όλων των εποχών ήταν χωρίς αμφιβολία το ‘Μεγάλο Παζάρι’ του μάστορα Ανδρέα Μικρούτσικου.

Εκεί όπου βλέπαμε ταυτόχρονα στις οθόνες μας την Όλγα Φαρμάκη και το υπέροχο χαμόγελό της. Ναι, το ξέρω. Δεν το έχεις προσέξει ποτέ.

Την σοκολατένια Ελληνοβραζιλιάνα από το Περιστέρι Ζενίλντα πριν το γυρίσει στο τραγούδι.

Την εξωτική Ελληνοφιλιππινέζα Τσέρι Αλίμου, γνωστή από τον τίτλο της στα Playmate και τις διάφορες φωτογραφήσεις της.

Την γυμνάστρια Μαρία Παπαδοπούλου και τους εξαίσιους γλουτούς της (ανώτεροι της Μαστροκώστα, αν και λιγότερο διαφημισμένοι) πριν το γυρίσει στη yoga, όπου διαπρέπει τα τελευταία χρόνια.

Την Εμμανουέλα Σπανού για την οποία τα είπαμε παραπάνω.

Και, τέλος, το μετέπειτα κορίτσι του Θέμου, Γωγώ Βαινά, με το υπέροχο πρόσωπο. Μια γυναίκα που πάντα σου έβγαζε κάτι το απόμακρο. Ακόμη και όταν δεν φορούσε τίποτα στις σελίδες κάποιου περιοδικού.

Δεν νομίζω ότι ξεχάσαμε κάποια. Δεν νομίζω ότι αδικήσαμε κάποια. Και, πάνω από όλα, ελπίζουμε η νέα Κρίστα, Τζούλια Νόβα, να είναι η πρώτη της νέας γενιάς tv game girls που έρχονται.

 
 
Πηγή: oneman.gr

Όλη η επικαιρότητα