Αγροτικά

Τα ΚΥΔ κέρδισαν το δικαστήριο με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ακούστε το άρθρο
Απόλυτη δικαίωση για τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων που αντιστάθηκαν στην αυθαιρεσία και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Το δικαστήριο απέρριψε δύο (2) αγωγές της GAIA «ως απαράδεκτες λόγω της αοριστίας τους», υιοθετώντας το βασικό μας επιχείρημα, περί ανύπαρκτων, εικονικών και αόριστων υπηρεσιών που ο «φορέας συντονισμού» προσέφερε τάχα, χωρίς μάλιστα ποτέ να τις ζητήσουμε.

Και, φυσικά, απέρριψε τις αγωγές της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., δικαιολογώντας, έτσι την απόφασή μας να μην πληρώνουμε για κάτι που δεν μας προσφέρεται, που δεν το ζητάμε και που σε καμία των περιπτώσεων δεν το έχουμε ανάγκη.

Με τη σχετική απόφαση, η Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού εξέτασε κατά νόμο τα καθέκαστα και αφού διαπίστωσε την ασάφεια στην τιμολόγηση απ’ την εν λόγω ιδιωτική εταιρεία, ουσιαστικά απαλλάσσει τα ΚΥΔ εναντίον των οποίων στρεφόταν η αγωγή, από την υποχρέωση να πληρώσουν.

Ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εκτιμούμε ότι η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει μόνο τα συγκεκριμένα ΚΥΔ, αλλά τη συνολική μας προσπάθεια για την οριστική απαγκίστρωση όλων των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων από τον μεσάζοντα και τον ταυτόχρονο απεγκλωβισμό του Οργανισμού Πληρωμών.

Στην ανοιχτή, δημόσια και διαρκή πρόσκληση που έχουμε απευθύνει σε όλα τα ΚΥΔ της χώρας, γνωστοποιούμε σήμερα την απόφαση του Δικαστηρίου, που θεσμικά πλέον και με την επίσημη σφραγίδα των αρχών της οργανωμένης πολιτείας, επιβεβαιώνει εκείνο που από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει, ότι δηλαδή το δίκιο είναι με το μέρος μας και πως κανείς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Οι πληρωμές μόλις ολοκληρώθηκαν και, φυσικά, δεν επήλθε η συντέλεια του κόσμου, όπως «προφήτευαν» εκβιαστικά ορισμένοι. Αντιθέτως, όλα κύλησαν με τρόπο υποδειγματικό. Η μόνη διαφορά είναι ότι πολλά ΚΥΔ θα πρέπει να πληρώσουν για τη δική τους δουλειά και για τον κόπο τους τον μεσάζοντα, με την ασαφή τιμολόγησή του για τις αόριστες υπηρεσίες του. Και όλοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα καμία υπηρεσία δεν χρειάζονται, τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορούν να το διεκπεραιώσουν στο ακέραιο και με άψογο τρόπο, μέσω των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ελευθερία και ασφάλεια στα ΚΥΔ να αποφασίσουν

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να δουλεύουν και να πληρώνουν τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε., …δικαίωμά τους. Ας συνεχίσουν να το κάνουν. Όσοι, όμως, βάζουν πάνω απ’ τα συμφέροντα μιας ξένης προς το χώρο εταιρείας ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων, τους εργαζομένους τους, τους παραγωγούς τους, τον συνεταιριστικό τους χαρακτήρα, το δίκαιο και την κοινή λογική, ας μας ακολουθήσουν. Η Δικαιοσύνη μίλησε! Και στεντορεία τη φωνή είπε εκείνο που ο Ευριπίδης είχε έξοχα περιγράψει, το «νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων», δηλαδή, όταν έχει δίκαιο, ο μικρός θα νικήσει τον μεγάλο!

Και η νίκη αυτή είναι πολυεπίπεδη, ακριβώς επειδή ανοίγει δρόμους. Ο μύθος του πανίσχυρου, του αήττητου, του παντοδύναμου, που κανείς δεν δύναται να του αντισταθεί και που έχει τον τρόπο πάντα να γίνεται το δικό του, έχει πλέον καταρρεύσει.

Υπ’ αυτή την έννοια, στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρούμε ότι με αυτό τον αγώνα που κάνουμε προσφέρουμε μια σημαντική υπηρεσία τόσο στα ΚΥΔ και στους εργαζομένους τους όσο και στον αγροτικό κόσμο εν γένει, αλλά και στο ίδιο του υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η σκανδαλώδης απόφαση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα που κατά τη γνώμη μας παράγει η δικαστική απόφαση στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, ζητώντας παράλληλα την άμεση και αποφασιστική παρέμβασή της προς τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τη σκανδαλώδη χθεσινή της απόφαση, …να αγνοήσει επιδεικτικά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ενημερώνουμε τη διοίκηση του Οργανισμού πως σε ετούτη τη χώρα υπάρχουν θεσμοί και αρχές αρμόδιες να αποφανθούν. Όπως και έκαναν. Όποιος επιθυμεί να πληρώνει τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε. για ανύπαρκτες και αχρείαστες υπηρεσίες, …ας την υιοθετήσει και ας την πληρώνει, …απ’ τα δικά του λεφτά, όμως. Όχι με τον κόπο των παραγωγών και των ΚΥΔ, όχι με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ? ορά

…και όταν λέμε «τα πάνθ’ ορά», εννοούμε …τα πάντα. Και τις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Θα περίμενε κανείς οι κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ να σπεύσουν να μας συγχαρούν και να μας ευχαριστήσουν για την μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για να απαλλάξουμε και τον Οργανισμό από εκείνους που τον έχουν εν πολλοίς υποκαταστήσει. Αντιθέτως, αυτοί έκριναν πως …μετά την απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να μας επιπλήξουν και να μας επαναφέρουν στην τάξη!!!

Προκαλεί εντύπωση δε το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχοντας μια μάλλον περίεργη αντίληψη για το ποιος είναι ο ρόλος της, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, με το τι υπηρεσίες προσφέρουμε στον Έλληνα παραγωγό, με το αν εκπληρώνουμε το ρόλο και τις υποχρεώσεις μας έναντι του ίδιου του Οργανισμού και των παραγωγών, με το πως ενδεχομένως μπορούμε να αναβαθμίσουμε έτι περαιτέρω τη δουλειά και τα έργο μας, παρά ενδιαφέρθηκε μόνο για εκείνο που δεν θα έπρεπε καν να την απασχολεί, τα συμφέροντα του ιδιώτη, δηλαδή. Με άλλα λόγια, θεωρεί ότι η σχέση των ΚΥΔ με τον Οργανισμό, εξαντλείται στη διασφάλιση των συμφερόντων ιδιώτη, χωρίς ουσιαστική παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του.

Προφανώς έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Αν, λοιπόν, δυσκολεύονται να το κατανοήσουν, τους λέμε ξανά ότι για τη διαμάχη που είχαμε με την ιδιωτική εταιρεία πήγαμε στα δικαστήρια και… κερδίσαμε. Όσοι δεν θέλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ας αναλάβουν και τις ευθύνες των πράξεών τους.

Πηγή: neapaseges.gr

Όλη η επικαιρότητα