Αποδράσεις

Τα Κύθηρα γοήτευσαν τους Financial Times

ta-kuthira-goiteusan-tous-financial-times.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα νησιά Κορνάτι, Κροατία

«Πλέαμε στα νερά της Αδριατικής με την βοήθεια του ανέμου Σιρόκο, όταν ξάφνου, ένα αρχιπέλαγος εμφανίστηκε μπροστά μας: περίπου 100 νησιά διαφόρου σχήματος και μεγέθους. Άγονα, καλυμμένα από ελαιόδεντρα ή βράχια, προεξείχαν από τη θάλασσα σαν ανάποδοι κρατήρες – τα νησία Κορνάτι.
Με την ηρεμία του νερού, φαινόταν σαν να μπορούσαμε να περπατήσουμε από το ένα νησί στο άλλο. Κάτω από την επιφάνεια, ένας πεντακάθαρος βυθός με κοράλλια με δελφίνια που τους κρατούσαν συντροφιά»

Francesco da Mosto, Βενετσιάνος αρχιτέκτονας, συγγραφέας και παρουσιαστής.

 

Τένεδος, Τουρκία


«Δεν είναι όλα τα νησιά του Αιγαίου, Ελληνικά. Η Τένεδος στην Τουρκία, είναι μία μαγευτική απόδραση, μόλις 30 λεπτά με το φέρι από το Γκέικλι και ένα must-see, για τους επισκέπτες.
Το νησί έκτασης τεσσάρων μιλίων, ανέγγιχτο από τον οργανωμένο τουρισμό, αλλά όλο και πιο δημοφιλές με τους Κωνσταντινουπολίτες που αγαπούν την τέχνη, καλωσορίζει τον επισκέπτη με ένα πανέμορφο λιμάνι, γεμάτο με νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ κανείς αξίζει να νοικιάσει ένα ποδήλατο και να το γυρίσει ολόκληρο, εξερευνώντας διαδρομές που οδηγούν μέσα από αμπελώνες σε αμμώδεις παραλίες»

Jeremy Seal, συγγραφέας

 

Ντραγκονέρα, και Καμπρέρα, Ισπανία


«Οι κάτοικοι της Μαγιόρκα, στα αρχαία χρόνια, δεν ήθελαν επισκέπτες. Μόνο έμποροι μπορούσαν να προσγειωθούν σε νησίδες κοντά στην ακτή για να φορτώσουν με αλάτι. Αλλά υπάρχουν δύο μεγαλύτερα, κατοικήσιμα νησιά στα ανοικτά της νοτιοδυτικής πλευράς της Μαγιόρκα που ήταν περισσότερο φιλόξενα: η Ντραγκονέρα και η Καμπρέρα. Οι μόνοι κάτοικοι της Ντραγκονέρα ήταν φαροφύλακες αλλά η Καμπρέρα ήταν ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου για 9.000 στρατιώτες του Ναπολέοντα. Σήμερα και τα δύο είναι εθνικά πάρκα, ανοιχτά για τους επισκέπτες».


Tomás Graves, συγγραφέας, γιος του ποιητή Robert Graves.

 

Κύθηρα, Ελλάδα

«Τα Κύθηρα είναι ένα μικρό, μαγευτικό Ιόνιο νησί, απέναντι από το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, πλαισιωμένο από ένα εντυπωσιακά τραχύ τοπίο: Απότομα, απόκρημνα βράχια συναντούν βαθιά, γαλαζοπράσινα νερά τόσο καθαρά σαν να μην έχει βουτήξει κανείς πριν από σένα.
Έμεινα στην ανατολική πλευρά του νησιού σε ένα γλυκό, μικρό, παραθαλάσσιο χωριό, τον Αβλέμονα. Ηταν δελεαστικό απλά να μείνω εκεί και να μην εξερευνήσω το υπόλοιπο νησί, αλλά χαίρομαι που δεν το έκανα και βρέθηκε στον δρόμο μου το πανέμορφο χωριό του Ποταμού»


Claire Lloyd, συγγραφέας του βιβλίου «My Greek Island Home».

Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα