Κόσμος

Τα μηνύματα της ηθοποιού για τον καρκίνο ενέπνευσαν τους θαυμαστές

Ακούστε το άρθρο

Όταν στις αρχές Ιουλίου η σταρ του Bollywood, Sonali Bendre, ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, σόκαρε την εγχώρια showbiz καθώς και τους εκατομμύρια διαδικτυακούς της φίλους. Η 43χρονη ηθοποιός ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου υποβλήθηκε σε θεραπείες. Τώρα, λίγους μήνες μετά, επιστρέφει στην πατρίδα της για να κάνει μια νέα αρχή.

«Μερικές φορές, εκεί που δεν το περιμένεις, η ζωή σου ρίχνει μια σφαλιάρα. Πρόσφατα διαγνώστηκα με καρκίνο που έχει κάνει μετάσταση, κάτι το οποίο δεν είχαμε αντιληφθεί» είχε ανακοινώσει στις 3 Ιουλίου.

Η στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα της μάχης είναι παροιμιώδης.

Το πρωί της Δευτέρας 3/12 η ηθοποιός επέστρεψε στη Μουμπάι της Ινδίας έχοντας ολοκληρώσει τη θεραπεία της. Ο σύζυγός της Goldie Behl μιλώντας στα ΜΜΕ είπε πως ναι μεν η θεραπεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο θα πρέπει να υποβάλλεται συχνά σε εξετάσεις καθώς ο καρκίνος μπορεί να επιστρέψει.

Η δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της έχει συγκεντρώσει θετικά σχόλια και έχει δώσει θάρρος σε ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη.

«Πολλοί ασθενείς δεν επιθυμούν να ακούν ιστορίες για άτομα που νοσούν, όταν όμως βλέπουν ανθρώπους σαν την Sonali Bendre να χαίρεται τη ζωή, είναι κάτι που τους ενθαρρύνει και τους δίνει κίνητρα. Τους δείχνει ότι υπάρχει ζωή και μετά τον καρκίνο και συχνά μπορεί να είναι καλή», δήλωσε στο BBC η Renuka Prasad, η οποία έχει νικήσει τον καρκίνο και εργάζεται στον σύλλογο κατά του καρκίνου.

«Είναι πολύ σημαντικό που διασημότητες μιλούν για τέτοιες ασθένειες διότι ενισχύουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου», πρόσθεσε.

Σε ανάρτηση που έκανε την Κυριακή 2/12 στο twitter η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η μάχη δεν τελείωσε… είμαι όμως χαρούμενη και ανυπομονώ γι’ αυτό το ευχάριστο διάλειμμα. Είναι καιρός να μάθω πως υπάρχει μια νέα κανονικότητα εκεί έξω και ανυπομονώ να την αγκαλιάσω και να τη μετατρέψω σε λιακάδα».

Οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αριθμεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια φίλους, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς της, συγκέντρωσαν χιλιάδες σχόλια και μηνύματα συμπαράστασης.

Δεν δίστασε να μιλήσει για την απόφασή της να ξυρίσει το κεφάλι της, αλλά και για τις καλές και τις δύσκολες μέρες της, μετά τις θεραπείες. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ποστ ήταν αυτό που περιέγραφε τη στιγμή που ενημέρωσε τον 12χρονο γιο της για την ασθένεια. «Όσο και αν θέλαμε να τον προστατεύσουμε, γνωρίζαμε ότι ήταν σημαντικό να του πούμε πώς έχουν τα πράγματα. Πάντα ήμασταν ανοιχτοί και ειλικρινείς μαζί του και δεν θα άλλαζε κάτι αυτή τη φορά. Αντιμετώπισε τα νέα με τόση ωριμότητα και έγινε αμέσως πηγή δύναμης και θετικής ενέργειας για εμένα», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η Bendre δεν είναι η πρώτη διάσημη Ινδή που μιλά ανοιχτά για την περιπέτειά της με τον καρκίνο. Το 2012 ο διάσημος παίκτης του κρίκετ Yuvraj Singh όχι μόνο μίλησε για τη μάχη του με την ασθένεια, αλλά έγραψε και σχετικό βιβλίο.

Νωρίτερα φέτος ο δημοφιλής ηθοποιός Irrfan Khan ανακοίνωσε μέσω ανοιχτής επιστολής ότι πάσχει από καρκίνο με τους εκατομμύρια θαυμαστές του να τον γεμίζουν με μηνύματα υποστήριξης.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα