Αποδράσεις

Τα μοναχικά ταξίδια η νέα τάση στον τουρισμό

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνο η τάση μοναχικής διαβίωσης που αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, αλλά και αυτή του μοχανικού ταξιδιώτη, αγγλιστί solo traveler.

Όπως μαρτυρούν οι αναζητήσεις της Google τα «ατομικά» ή «μοναχικά» παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά στα αποτελέσματα, τόσο συχνά μάλιστα που τα ταξιδιωτικά γραφεία χτίζουν όλο και περισσότερα προϊόντα που απευθύνονται σε άτομα που ταξιδεύουν μόνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά η αύξηση των μεμονωμένων επιβατών που συμμετείχαν σε ομαδικά ταξίδια κυμαίνεται στο 40% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια κυρίως προς ασιατικές χώρες.

Μάλισταοι μοναχικοί ταξιδιώτες αυξάνονται τόσο που λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση νέων πακέτων και προορισμών.

Σύμφωνα με έκθεση για την αγορά του Καναδά έχουν ξεπεράσει αριθμητικά την κυρίαρχη κατηγορία των οικογενειακών ταξιδιωτών η οποία έχει πέσει στο 26,5% από το 31,5% που ήταν παλαιότερα.

Πολλές είναι άλλωστε και οι χώρες που όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών ζουν μόνες τους, στην περίπτωση του Καναδά έφτασαν το 53,7% ποσοστό μεγαλύτερο από αυτών των αντρών. Πέρα όμως από τον Καναδά η ατομική διαμονή και τα μοναχικά ταξίδια έχουν μετατραπεί σε παγκόσμια τάση.

Σύμφωνα με έρευνα της OnePoll, για χάρη της Intrepid Travel, σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 41% ​​των ερωτηθέντων έχει ταξιδέψει μόνο του ενώ το 71% αυτών θεωρεί πως τα μοναχικά ταξίδια είναι η νέα τάση στη βιομηχανία του τουρισμού.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων περιπέτειας στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε το 1988 από δύο αυστραλούς φίλους που εμπνεύστηκαν τα πακέτα από διακοπών από τις δικές τους εμπειρίες σήμερα πωλούν περίπου 150.000 ταξίδια σε μοναχικούς επιβάτες ετησίως για 1.000 διαφορετικές περιηγήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Transat θα επεκτείνει τη Συλλογή της Solo το 2018, αφαιρώντας τα ενιαία τέλη και δημιουργώντας κοινόχρηστα τραπέζια για κοινά γεύματα. Ταυτόχρονα, η Saga Cruise στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει 109 ατομικές καμπίνες στο νέο πλοίο της το 2019.

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα