Ηλεία

Τα παιδιά δίνουν ελπίδα στην αγορά…

002.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χαμόγελα αισιοδοξίας επικρατούν στα καταστήματα με παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης αφού παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, νονοί και γονείς, δε θέλουν να στερήσουν τα δώρα από τα βαφτιστήρια και τα παιδιά τους, που αυτές τις ημέρες περιμένουν πως και πως.

   Η κίνηση ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, με τους νονούς να κάνουν «διερευνητικές» βόλτες και έρευνα αγοράς προκειμένου να καταλήξουν στα προϊόντα που θα αγοράσουν τελικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουν ενημερωθεί από τους γονείς για τις ανάγκες των παιδιών, έτσι ώστε να αγοράσουν κάτι χρήσιμο και όχι κάτι περιττό.

Καλή ποιότητα και τιμή

   Τα καταστήματα με παιδικά είδη έχουν γεμίσει τα ράφια τους με προϊόντα σε καλή ποιότητα, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχουν και χαμηλές τιμές, αφού αυτά είναι τα δύο βασικά κριτήρια των καταναλωτών για τις αγορές τους. Δε λείπουν ωστόσο και οι καλύτερες τιμές που θα γίνουν εντός των καταστημάτων στους πελάτες, όπως δεν λείπουν και τα ράφια με προσφορές, τα οποία πάντα προσεγγίζουν διερευνητικά οι νονοί, πριν καταλήξουν στην αγορά των δώρων τους.

   Οι δύο τελευταίες ημέρες, δηλαδή σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή είναι αυτές που, όπως κάθε χρόνο, οι έμποροι της περιοχής περιμένουν κορύφωση της κίνησης και του αγοραστικού ενδιαφέροντος του κοινού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, οι καταναλωτές και δη οι γονείς, θα περιοριστούν σε συμπληρωματικές αγορές για είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Αφροδίτη Τσαφαρά

Παιδικά – Βρεφικά Είδη «ΗΡΑ»

   «Η κίνηση από τις αρχές της εβδομάδας παρουσιάζει σταδιακή αύξηση, και ελπίζουμε πως, μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, θα κορυφωθεί. Οι νονοί, αναζητώντας οικονομικές λύσεις, συνήθως ζητούν ένα κομμάτι, αλλά, επειδή γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, προσπαθούμε κι εμείς για το καλύτερο, κάνοντας μια έκπτωση της τάξης του 30% με την κάρτα μέλους, ώστε και οι νονοί να πάρουν το κάτι παραπάνω για το παιδί και εμείς να δουλέψουμε. Μέχρι στιγμής είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και ελπίζουμε έτσι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Μιλτιάδης Βασιλακόπουλος

Παιδικά Υποδήματα «CROCODILINO»

   «Η κίνηση ξεκίνησε από την προηγούμενη Πέμπτη – Παρασκευή, αφού ήδη είχαν κάνει την έρευνα τους οι νονοί, και από τη Μ. Δευτέρα, άρχισε να αυξάνεται σταδιακά. Οι νονοί αναζητούν το οικονομικό παπούτσι και γι’ αυτό, έχουμε φροντίσει να έχουμε πολλά σχέδια της προηγούμενης σεζόν, όπου όμως δε διαφέρουν ποιοτικά και σχεδιαστικά, σε τιμές προσφορών. Κορύφωση περιμένουμε τη Μ. Παρασκευή, περιμένοντας και τους ετεροδημότες που στηρίζουν την τοπική αγορά, ενώ το Μ. Σάββατο, κάποιοι γονείς, ψωνίζουν συμπληρωματικά στα παιδιά τους. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι».

Ελένη Ασημακοπούλου

Παιδικά Ενδύματα – Υποδήματα «TOBOLA»

   «Η κίνηση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού οι νονοί φροντίζουν από νωρίς να ψωνίσουν τα ρούχα και παπούτσια για το Πάσχα, στα βαφτιστήρια τους. Μπορεί ο καιρός να μην είναι «σύμμαχος» φέτος, αλλά έχουμε μεγάλη ποικιλία σε εποχιακά μπλουζάκια και μπουφάν καθώς και καλοκαιρινά φούτερ. Επίσης, υπάρχουν προσφορές σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά, καθώς επίσης και παπούτσια σε χαμηλές τιμές, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νονούς και τους γονείς, να επιλέξουν αυτό που θέλουν για τα παιδιά».

Φιλιώ Μουσταφέρη

Παιδικά Υποδήματα «ΤΟ ΒΗΜΑΤΑΚΙ»

   «Η κίνηση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, και με έρευνα και με αγορές, με τους νονούς να αναζητούν το ποιοτικό και οικονομικό παπούτσι για τα βαφτιστήρια τους, κάτι που φυσικά μπορούν να βρουν μέσα από τη  μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στο κατάστημα. Κορύφωση της κίνησης περιμένουμε Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, αφού έρθουν και οι ετεροδημότες, οι οποίοι έχουν διαπιστώσει ότι δε λείπει τίποτα από την τοπική αγορά και επιπλέον θέλουν να αφήσουν τα χρήματα στον τόπο τους».

Νίκη Μουρούτη

Παιδικά Ενδύματα – Υποδήματα «ORCHESTRA»

   «Η κίνηση ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και σταδιακά αυξάνεται, κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού το Πάσχα είναι η περίοδος που δουλεύουν τα καταστήματα με παιδικά είδη, καθώς οι νονοί βάζουν πάντα σε προτεραιότητα τη φροντίδα και τα δώρα για τα βαφτιστήρια τους. Συνήθως αναζητούν οικονομικές λύσεις, αλλά το ποσοστό έκπτωσης στα είδη μας, με τη χρήση της κάρτας μέλους, τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν αρχικά προγραμματίσει. Κορύφωση περιμένουμε το Μ. Σάββατο, αφού κάποιοι λόγω υποχρεώσεων, κάνουν τις αγορές τους την τελευταία στιγμή».

Όλη η επικαιρότητα