Ηλεία

Τα παραλειπόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

«Μικρά» και «μεγαλύτερα», κατέγραψαν τη δική τους θέση στα πρακτικά μιας ακόμα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Η προχθεσινή συνεδρίαση στο Λάτσειο ήταν σχετικά ήρεμη στο μεγαλύτερο μέρος της. Εντάσεις σε μεγάλο βαθμό δεν καταγράφηκαν, αν εξαιρέσουμε αυτή μεταξύ Λιατσή-Αργυρόπουλου για το ΤΕΙ Πύργου… λεκτικές αντιπαραθέσεις υπήρξαν πάντως χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια…

«Θα καούνε από την προπόνηση μέχρι τότε» ήταν η ατάκα-σχόλιο του Γαβρίλη Λιατσή στο δημοσίευμα της ΠΑΤΡΙΣ για τους διαφαινόμενους –έως τώρα- υποψήφιους δήμαρχους Πύργου στις επόμενες εκλογές. Αρκετά αργότερα η απάντηση ήρθε από τον Βασίλη Παναγόπουλο που ανταπάντησε στον δήμαρχο λέγοντας πως «Η ομάδα θα προπονηθεί καλά και θα παίξει όπως η Μπαρτσελόνα!».

Εσφαλμένα αναφέρθηκε, στο χθεσινό φύλλο της ΠΑΤΡΙΣ, πως ο Αντώνης Καράμπελας ψήφισε θετικά όσον αφορά την έγκριση του Προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2018. Όπως συνέβη και με τους Προϋπολογισμούς της ΔΗΚΕΠ αλλά και αυτόν του Δήμου Πύργου η ψήφος του κ. Καράμπελα ήταν αρνητική.

«Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για τον Πολιτισμό και γι` αυτό θα βγω μπροστά στην επαναλειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου»… τόνισε χαρακτηριστικά ο Γαβρίλης Λιατσής.

Η ενεργή πολίτης Αγγελική Ζάγκλαρη -με αναπληρωματική την Χρύσα Ζούπη, αναπλ. γραμ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου και πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, είναι η αντικαταστάτρια του τακτικού μέλους, προερχόμενου από τη μειοψηφία, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Διάλογο σε έντονο ύφος είχαν σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης η Άβα Βαγγελάτου και ο Χάρης Μιχαλακόπουλος που όμως δεν επεκτάθηκε ιδιαιτέρως… Να σημειωθεί πως ο τελευταίος μοίρασε στο Σώμα ψήφισμα της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης (;) της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα…

Αναφορά στην κακή κατάσταση των δρόμων του Πύργου έκανε σε τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Κόρδας

Εξηγήσεις από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ Χάρη Αντύπα για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στο ΚΔΑΠ Πύργου και για το γεγονός ότι βρίσκεται σε δρόμο εγκατάλειψης ζήτησε ο δημ. σύμβουλος και υπεύθυνος για θέματα κυκλοφοριακής κίνησης Νίκος Βλαχαντώνης… η απάντηση –σε αυστηρό τόνο- του κ. Αντύπα απέτρεψε την συνέχεια του μεταξύ τους διαλόγου…

«Να βελτιωθεί κι άλλο η λειτουργία του λιμανιού και να υπάρξει συνεργασία στην λογική ενός Ολυμπιακού Φεστιβάλ. Ο Πύργος έχει γίνει σκοτεινή πόλη, να πάρει φως από την Ολυμπία και μαζί και το Κατάκολο. Να κάνουμε προσφορές στους tour operators και να εφαρμόσουμε τις μάρκες επισκεψιμότητας» ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΛΤΠ Λεωνίδα Βαρουξή ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Θα σας ενημερώσω πλήρως και εγγράφως» ήταν η απάντηση του κ. Βαρουξή στον Αντώνη Καράμπελα για την περίπτωση λειτουργίας υδατοδρόμιου στο Κατάκολο.

«Να έρχεστε πιο συχνά στα δημοτικά συμβούλια. Είχαμε αρκετή ευγένεια στην αποψινή συνεδρίαση» ήταν η ατάκα του Χρήστου Αθανάσουλα στον Λεωνίδα Βαρουξή. Ο πρώτος πάντως ψήφισε αρνητικά για τον Προϋπολογισμό του ΔΛΤΠ…

Όλη η επικαιρότητα