Κινηματογράφος

Τα «Πάθη του Χριστού» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη – «Υπάρχουν πράγματα που θα σοκάρουν το κοινό»

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πράγματα που δε μπορώ να πω που θα σοκάρουν το κοινό. Είναι σπουδαίο. Μείνετε συντονισμένοι. Δε θα σας πω πως πρόκειται να το πάει. Αλλά θα σας πω ότι η ταινία που θα κάνει πρόκειται να είναι η σημαντικότερη στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι τόσο καλή». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ηθοποιό Τζον Καβίζελ.

Και αν σε κάποιους δεν λέει κάτι το όνομά του, τότε σίγουρα θα λέει πολλά ο σημαντικότερος ίσως ρόλος που έχει παίξει στην καριέρα του. Αυτόν του Ιησού στην ταινία «Τα πάθη του Χριστού» σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον.

Εκείνη η ταινία κυκλοφόρησε το 2014 και έσπασε τα ταμεία με έσοδα που άγγιξαν τα 612 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, ενώ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα Όσκαρ του 2005, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο της μη αγγλόφωνης ταινίας με τα περισσότερα κέρδη στα χρονικά του κινηματογράφου. Μάλιστα, τοποθετείται στην πέμπτη θέση των πιο κερδοφόρων ταινιών παγκοσμίως με σήμανση «ακατάλληλο για ανηλίκους».

Το σίκουελ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα USA Today θα έχει θέμα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Θεωρητικά, ο Γκίμπσον θα αναλάβει και πάλι την παραγωγή και τη σκηνοθεσία, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα