Γεύσεις

Τα πέντε πιο εθιστικά τρόφιμα (PHOTOS)

oxi-afta-einai-ta-pede-pio-ethistika-trofima-olon-ton-epoxon_1458310617.col-8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα στα οποία οι περισσότεροι από εμάς απλά δε μπορούμε να αντισταθούμε. Πόσω μάλλον να τα αφήσουμε από τα χέρια μας. 

Θα μπορούσατε να συγκρίνετε το τυρί με την ηρωίνη, και δεν θα ήταν λάθος, διότι το αγαπημένο μας τυράκι περιέχει -φυσικά- μικρές ποσότητες μορφίνης. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά. Ο εθισμός στη ζάχαρη είναι παρόμοιος με τον εθισμό στην κοκαΐνη.

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο; Κάνετε λάθος.

Τα τρόφιμα αρκετές φορές επεξεργάζονται με την πρόθεση να καταστούν πιο εθιστικά, τονίζει η Erica Schulte – διδακτορική φοιτήτρια στην κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Michigan, που δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τα εθιστικά τρόφιμα στο PLoS One πέρυσι. Μάλιστα η φοιτήτρια είπε στο ATTN : Με τον ίδιο τρόπο που επεξεργάζονται οι ναρκωτικές ουσίες για να αυξήσουν το εθιστικό δυναμικό τους, κατασκευάζονται και τα τρόφιμα για να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, με την προσθήκη λίπους και επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως η ζάχαρη, είπε.

Η έρευνα της Schulte συγκρίνει αυτά τα τρόφιμα με τα παράνομα ναρκωτικά, επισημαίνοντας πόσο γρήγορα το σώμα απορροφά την ευχαρίστηση που προκαλούν τα συστατικά τους.

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο εθιστικές τροφές που πρέπει να προσέξετε.

1. Πίτσα

2. Σοκολάτα

3. Τσιπς

4. Cookies

5. Παγωτό

 

Πηγή: womantoc.gr

Όλη η επικαιρότητα