Μεσσηνία

Τα πράσινα σημεία ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Καλαμάτα

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για τα πράσινα σημεία που λειτουργούν πλέον στην Καλαμάτα έγινε χθες από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αδαμόπουλο και το διευθυντή των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Λιοντήρη.
Αυτοί οι νέοι χώροι δημιουργήθηκαν σε πέντε σημεία από το Δήμο, ώστε οι Καλαματιανοί να μεταφέρουν εκεί τα προϊόντα κλαδεμάτων τους και έπειτα από θρυμματισμό να μετατρέπονται σε οργανικό υλικό.
Το καθένα από αυτά τα σημεία, περίπου 100 τετραγωνικών, είναι περιφραγμένο. Εκεί, λοιπόν, ο κόσμος θα μεταφέρει τα προϊόντα κλαδέματος και σχεδόν κάθε μέρα ειδικό συνεργείο μαζί με θρυμματιστή θα φτάνει στο σημείο, προκειμένου να θρυμματίζει τα σχετικά προϊόντα.

Σχετικά με την αναλογία προϊόντος κλαδέματος και αυτού που προκύπτει μετά, ο κ. Αδαμόπουλος εξήγησε ότι είναι ένα προς έξι, κάτι που φανερώνει πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουν οι δημότες την όλη προσπάθεια.
Για αυτό το λόγο, μάλιστα, κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν το μέτρο, αφού, όπως είπε, έτσι θα ομορφύνει η πόλη, θα αποφορτιστεί από όλα αυτά τα κλαδιά που συγκεντρώνονται σε διάφορες γειτονιές και, τέλος, θα βοηθηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.
Μιλώντας για την ανταποδοτικότητα που θα υπάρχει μέσω του δικτύου, είπε ότι έπειτα από 6 μήνες τα θρύμματα αυτά θα έχουν μετατραπεί σε οργανικό υλικό, που είναι κατάλληλο για λίπασμα.


Προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση του πρασίνου στην πόλη μετά το Πάσχα
Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν δημοτικά οικόπεδα αλλά και χώροι πρασίνου, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι γίνονται προσπάθειες για τον καθαρισμό αλλά και τον ευπρεπισμό τους.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συμβάλει θετικά η απασχόληση των συμβασιούχων που θα ξεκινήσουν να εργάζονται μετά το Πάσχα.
Ειδικότερα για τα μεγάλα πάρκα της πόλης, δήλωσε ότι έχουν καθυστερήσει οι εργασίες με τους εργολάβους, ενώ, από την άλλη, η Υπηρεσία Πρασίνου διαθέτει ελάχιστο προσωπικό.
Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχει σημαντική βελτίωση στην πόλη στο κομμάτι αυτό, ενώ είναι σίγουρος ότι μετά το Πάσχα όλα τα πάρκα θα είναι καθαρά.


Η μεγάλη αξία του οργανικού υλικού
Αναφερόμενος στην αξία του οργανικού υλικού, ο κ. Λιοντήρης τόνισε, επίσης, ότι είναι ένας από τους στόχους αυτών των σημείων, ενώ κάλεσε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν οι ίδιοι θρυμματισμό στο δικό τους χώρο, με το παράγωγο αυτού να γίνεται ένα πλούσιο οργανικό υλικό μετά το στάδιο της κομποστοποίησης, που κρατά περίπου 6 μήνες.

Τα σημεία που λειτουργούν τα πράσινα σημεία είναι:
Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο, Πάρκο ΟΣΕ, Βιοτεχνικό Πάρκο και Νέο Δημαρχείο.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα