Ηλεία

Τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης στα θρανία

Ακούστε το άρθρο

Πρώτη μέρα στο σχολείο, σε αίθουσες άγνωστες,  σε τόπους μακρινούς αλλά φιλόξενους για τα περίπου 47 προσφυγόπουλα της Μυρσίνης.

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι τα προσφυγόπουλα από το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη.

Τα μαθήματα για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα άρχιζαν από τις 9 Ιανουαρίου αλλά το λεωφορείο που θα τα μετέφερε δεν ήρθε ποτέ. Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)που είχε αναλάβει τα της μεταφοράς δεν έστειλε λεωφορείο κάτι που θα γίνει αύριο Τετάρτη. Ο συντονιστής του Κέντρου Γιώργος Αγγελόπουλος έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα με τα στοιχεία των 47 προσφυγόπουλων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ηλείας, στον ΔΟΜ και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητο και από ώρα σε ώρα περιμένουν το «πράσινο φώς».

Τσάντες και παπούτσια

Οι νέοι εκπαιδευτικοί έχουν παρουσιασθεί, στα παιδιά έχουν αγορασθεί από εθελοντές τσάντες, παπούτσια και ρούχα  και τα σχολεία στο Νεοχώρι είναι έτοιμα.

Στις δύο το μεσημέρι αύριο στο Δημοτικό Νεοχωρίου και στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου  θα φθάσουν (εκτός γραφειοκρατικού απροόπτου) οι 47 μαθητές και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν. Η εκπαιδευτική περίοδος θα διαρκεί μέχρι τις 6 το απόγευμα οπότε θα επιστρέφουν στο Camp. Ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Βασίλης Τσάκος δηλώνει από την πλευρά του ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς από τους διευθυντές των σχολείων.

Υπολογιστές και πετρέλαιο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συντονιστής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων στο Νεοχώρι και τους ενημέρωσε ότι θα δοθούν προς χρήση όλων των μαθητών όχι μόνο των προσφυγόπουλων, τέσσερεις υπολογιστές. Επίσης θα βρεθεί λύση για την θέρμανση των μαθητών αφού οι καυστήρες θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η λύση που προκρίνεται είναι προσφορά πετρελαίου θέρμανσης  από εθελοντές, ή προσφορά για κάποιο διάστημα από την 117 ΠΜ.

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα